ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihologie Psihologie Bucuresti

Psihoterapie copii și adolescenți

Psihoterapie copii și adolescenți

Investește în dezvoltarea cognitivă și emoțonală a copilul tău, așa cum investești în orice alte nevoi importante pentru tine!

 
 
Când este necesar să mergi cu copilul la psihoterapie?

 

 

 

Rolul de părinte este unul dintre cele mai dificile și de obicei pornim pe acest drum având doar cunoștințele învățate din propria familie. Copiii se află pe un permanent drum de maturizare iar experiențele de astăzi și modul în care le gestionează vor avea impact asupra întregii lor vieți.
Alimentația excesivă sau refuzul de a mânca, agresivitatea și furia constantă, scăderea bruscă a performanței școlare, plâns excesiv și tristețe, coșmaruri recurente, autoagresivitatea (deseori sub formă de tăieturi), toate acestea pot fi indicatorii unor probleme afective asupra căreia este nevoie să intervenim prompt.

 

Atunci când un copil întâmpină dificultăți de ordin emoțional sau comportamental, este necesar să venim cât mai repede în întâmpinarea nevoilor sale și astfel rezultatele vor apărea mai repede. Tratând problemele de ordin emoțional ale copilului sau adolescentului tău, se vor reduce semnificativ conflictele, problemele școlare, problemele în a lega prietenii cu alți copii și astfel va putea să se dezvolte conform vârstei.

 
Psihoterapia pentru copii și beneficiile ei

În cadrul ședințelor de psihoterapie, copilul tău va învăța despre responsabilitatea propriilor acțiuni, va învăța să privească situațiile din perspective noi, mai benefice, va învăța strategii de rezolvare sănătoase și care să înlocuiască agresivitatea, revolta, autovătămarea. Copilul va mai învăța cum să accepte și să își exprime sentimentele, se va cunoaște pe sine mai bine și își va dezvolta o stimă de sine sănătoasă, toate acestea ajutându-l să ajungă la un echilibru emoțional.

 
Care este rolul psihoterapeutului?

 

 

 

Psihoterapeutul va crea un spațiu sigur în care copilul își poate exprima fără teamă orice trăire sau gând, acesta fiind cel mai important pas pentru a putea ajunge la rădăcina problemei. Pentru început, psihologul va face o evaluare a stării emoționale, după care va stabili un plan de intervenție prin tehnici specifice, în funcție de dificultățile copilului tău și adaptate vârstei lui. Pentru copii acesta este un proces plăcut, întrucât tehnicile destinate copiilor includ diverse jocuri, prin care se accesează trăirile, emoțiile pe care copilul tău nu le-ar putea verbaliza cu atât de multă ușurință.

 
Cui se adreseaza psihoterapia pentru copii și adolescenți?

 

 

Psihoterapia pentru copii și adolescenți vine în sprijinul și suportul copilul tău atunci când se confrunta cu diverse probleme.

 

Copii s-ar putea confrunta cu:

  • Frica de a merge la grădiniță, de a dormi singuri, de întuneric

  • Agresivitatea față de alți copii

  • Dificultăți în a-și face prieteni

  • Timiditate

  • Probleme de concentrare la școală, grădiniță

  • Obezitate

Adolescentul s-ar putea confrunta cu:

  • Dependența de alcool, țigări, droguri

  • Dependența de telefon, jocuri

  • Respingerea părinților

  • Preocupare față de relațiile intime

  • Încercări stângace de a deveni independenți

 

 
 
Programare