ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Bucuresti

Hipnoterapie

Hipnoterapie

Programează o ședință de hipnoterapie și rezolvă orice problemă ai.

 
Când apelăm la hipnoterapie?

Hipnoterapia este un tip de terapie prin hipnoză folosită pentru a accesa și a reprograma mintea subconștientă. Psihologul folosește relaxarea și imageria ghidată pentru a accesa acea parte din tine care stă de obicei în umbră, subconștientul. Astfel vei putea găsi mult mai ușor fricile care te împiedică să-ți atingi obiectivele și să depășești blocajele. Prin hipnoterapie poți avea acces la toate aceste informații necesare pentru ca schimbarea ta să fie mult mai ușor de realizat. Odată conștientizată cauza, problemele sunt pe jumătate rezolvate.

 

Beneficiile hipnoterapiei

În cadrul ședințelor de psihoterapie se poate folosi hipnoza ca tehnică pentru a facilita procesul de autocunoaștere, creșterea stimei de sine, reducerea stării de anxietate, gestionarea emoțiilor, obținerea performanțelor în orice domeniu, reducerea durerilor fizice. Terapia prin hipnoza contribuie la creșterea autocontrolului, diminuând în acest mod sentimentele de neputință.

Deseori problemele din prezent sunt rezultatul unor experiențe din copilărie prin modul în care le-am interpretat. Chiar dacă aceste concluzii au avut sens pentru acea perioadă și ne-au ajutat cand eram copii, ele pot fi eronate în momentul în care le generalizăm și le aplicăm în alte situații de viață ca adulți. Prin hipnoterapie poți anula acele interpretări, astfel încât experiențele noi să nu mai fie trecute prin filtrele vechi.

Mulți oameni nu sunt conștienți de resursele lor interioare. Pentru a le afla nu este suficientă doar gândirea logică ci este nevoie și de cunoașterea intuitivă. Aceasta poate fi accesată prin mecanisme subconștiente și se face mai ușor prin intermediul relaxării și al hipnozei.

 

Care este rolul psihologului?

Înainte de a începe sesiunea propriu-zisă, tu împreună cu psihologul veți stabili obiectivele transei, de exemplu ce comportamente vrei să remediezi sau ce performanțe vrei să obții.  Procesul terapeutic presupune și o analiză a istoricului tău familial, profesional, personal, în funcție de obiectivele propuse.

O sesiune de hipnoză se desfășoară într-un cadru relaxant, întins pe o canapea, de preferat cu o bandană pe ochi astfel încât să existe cât mai puțini stimuli externi care ar putea să te distragă. Pe parcursul unei sesiuni de hipnoza tu vei avea tot timpul control asupra ta, nu vei face nimic din ceea ce nu vrei, poți ieși din transă oricând și nu vei rămâne în acea stare.

Psihologul prin inducție te va ajuta să accesezi starea de transă hipnotică prin care tu vei putea identifica asocierile mentale ale problemei tale prezente. Odată identificate aceste asocieri disfunctionale, psihologul prin sugestii directe sau indirecte te ajută să le destructurezi și să faci asocieri noi care să-ți fie mult mai utile.

Cui se adresează hipnoterapia?

Hipnoza de vindecare vine în completarea procesului de psihoterapie clasic, grăbind pașii spre performanțele pe care ți-ai propus să le atingi. Prin transă hipnotică va fi mult mai ușor să ajungem la rădăcina problemelor cu care te confrunți și să le depășim împreună.

Experiența noastră ne permite să abordăm cu succes numeroase alte situații: 

  •       Dependența de alcool, droguri, țigări
  •       Tulburări de stres posttraumatic
  •       Orice comportament compulsiv (mâncat, cumpărături)
  •       Diverse dureri fizice pentru care medicii nu au găsit diagnostic
  •       Tulburări de somn
  •       Frica de a zbura cu avionul
  •       Probleme de natură sexuală 
 
Programare