ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Bucuresti

Psihosexologie

Psihosexologie

Învață cum să-ți depășești blocajele din viața intimă și să te simți liber, să fii tu!

 
Când apelăm la serviciile de psihosexologie?

O viață intimă armonioasă și satisfăcătoare este importantă pentru starea de bine generală, precum și pentru sănătatea noastră fizică. O viață sexuală împlinită contribuie la bucuria vieții de adult, precum și la sentimentul de împlinire în cuplu. De aceea, atunci când întâmpinăm dificultăți în această arie a vieții este important să le tratăm cu aceeași implicare și importanță ca în cazul oricărei alte probleme de viață.

De-a lungul timpului, specialiștii au remarcat că într-o relație romantică în care există iubire și afecțiune, viața sexuală împlinită aduce un plus de valoare destul de mic, ceea ce ne-ar putea face să credem că nu este foarte importantă. Însă impactul vieții sexuale asupra relației se schimbă semnificativ devenind crucială atunci când există nemulțumiri de lungă durată din partea unuia sau a ambilor parteneri. Cu alte cuvinte, deși o viață intimă armonioasă nu garantează întotdeauna succesul cuplului, una nesatisfăcătoare poate avea un impact negativ major, poate amplifica conflictele și nemulțumirile din cuplu, iar în cazul în care problema nu este abordată, poate să ducă chiar și la separare.

 

Psihosexologia și beneficiile consilierii specializate

Considerat și în prezent un subiect rușinos, puțini dintre noi am primit permisiunea de a ne explora pe deplin latura sexuală și de a ne cunoaște cu adevărat. Deseori pornim în viață având puține informații corecte despre sexualitate și ne bazăm în mare parte pe educația sexuală din povestiri,  presupuneri și filme. 

Atunci când mergi la un psiholog specializat în psihosexologie sau psihosexolog, așa cum mai este denumit, nu există întrebări interzise sau subiecte care nu pot fi abordate. Poți vorbi deschis despre orientarea ta sexuală, preferințele tale, subiecte pentru care încă mai cauți răspunsuri sau orice altceva care te macină.

 

Care este rolul psihoterapeutului?

Având în vedere delicatețea informațiilor pe care le vei împărtăși în cabinet, cel mai important aspect este să alegi un psiholog cu care simți că rezonezi și față de care te poți deschide. Psihoterapeutul va asigura un mediu liniștit și sigur  în față sau online,  în care poți vorbi despre lucruri considerate în mod normal tabu. Prin întrebările sale, psihologul va evalua natura problemei din prezent, istoricul tău și te va ajuta să descoperi ce a creat la început problema ta și ce o menține în prezent.

Cauzele problemelor sexuale sunt deseori în strânsă legătură cu alte aspecte ale vieții din trecut sau prezent și uneori chiar cu dinamica cuplului din care faci parte. Sexul este folosit frecvent ca monedă de schimb în relațiile în care există conflicte, iar abstinența sexuală poate fi folosită drept pedeapsă atunci când un cuplu se află în lupta pentru putere. Psihologul te va ajuta să identifici cauzele reale, fără de care este mult mai dificil de găsit o rezolvare.

 

Cui se adresează psihosexologia?

Îți recomandăm să consulți un psihosexolog în cazul în care te confrunți cu următoarele situații:

  •       Aversiune față de actul sexual
  •       Lipsa plăcerii în timpul actului sexual
  •       Dificultăți privind identitatea sexuală
  •       Neîncredere în timpul actului sexual
  •       Abuzuri fizice, tentativă de viol, viol
  •       Probleme de erecție
 
Programare