Riscul de spitalizare în rândul copiilor infectați cu SARS-CoV-2, de sub 1%
Autor: Domșa Dariana

Studiul a folosit date dintr-o cohortă națională de nașteri din Scoția, care înregistrează toate nașterile începând cu anul 1997. Datele de supraveghere a sănătății publice au fost utilizate pentru a furniza rezultatele testelor SARS-CoV-2.
Rezultatele studiului au arătat că aproximativ 20% dintre subiecți au fost testați pentru COVID-19. Majoritatea fuseseră testați o dată, dar unul din șapte fusese testat de două ori și 6% mai mult de două ori. Ratele de testare au fost cele mai ridicate pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1-4 ani și cei cu vârsta între 18-22 de ani, precum și pentru cei cu mai mult de o boală. Copiii născuți prematur au fost mai susceptibili de a primi un test sub vârsta de 5 ani decât cei născuți la termen. Pentru sugarii cu boli cronice, testarea a fost mai frecventă.
Testele PCR au fost pozitive în 5% din cazuri, cele mai mari rate fiind înregistrate la cei cu vârsta cuprinsă între 18-22 de ani și cele mai scăzute în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 1-4 ani. A avea un copil mai mare în familie a redus riscul de infecție confirmată prin PCR la copiii de 1-4 ani cu 36%, în timp ce la sugari scăderea a fost de 14%. La vârsta de 12-17 ani, un indice de masă corporală ridicat crește foarte ușor riscul de a avea un test pozitiv.
Mai puțin de 1% din toate internările au fost legate de COVID-19, cu doar 25 de reinternări și o ședere medie de două zile. Din nou, sugarii au avut cea mai mare rată de internare, dar proporția de admiteri în unitățile intraspitalicești a fost cea mai mare în rândul persoanelor cu alte afecțiuni de sănătate. Cu toate acestea, aproape 90% dintre internări au fost la persoane fără afecțiuni anterioare de sănătate.
Infecția confirmată prin PCR a fost mai frecventă la copiii sub cinci ani și la copiii mai mari de 12 ani, din grupuri socio-economice inferioare și, respectiv, mai înalte. Statusul socioeconomic mai scăzut a fost legat de un risc mai mare de internare, ceea ce ar putea indica faptul că părinții din medii socioeconomice inferioare au avut mai multe șanse să fie expuși profesional la infecție și să o transmită copiilor acasă.
sursa: News Medical
foto: Dragana Gordic/Shutterstock.com
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Medicamentul care i-ar putea ajuta pe bolnavii cu COVID-19 aflați în stare critică
- Varianta Omicron, mai puțin severă decât Delta în privința riscului de a dezvolta forme grave de COVID-19
- Legătura dintre nivelurile de lipide din sânge și riscul de complicații severe în COVID-19
- Antiinflamatoarele nesteroidiene nu influențează negativ evoluția infecției SARS-CoV-2
- Ajutor urgent! covid19 poate ataca inima, creierul la copii de 19-20 de ani?
- Ajutați-mă! băiețel de 1 an si 8 luni care a avut Covid