Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare

©

Autor:

Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
Joi, 12 ianuarie, autoritățile chineze au înregistrat o creștere dramatică a numărului de victime, în urma modificării metodologiei folosite. Astfel, un plus de 14.840 de persoane au fost confirmate a fi infectate cu coronavirus, iar numărul de persoane infectate la nivel mondial ajunge la 60.000.
Acest fapt alimentează teoriile potrivit cărora amploarea epidemiei este mult mai mare decât declară autoritățile.

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății a pus la îndoială convingerea chinezilor că vârful epidemiei care a ucis în mod oficial peste 1.350 de persoane este aproape. „Cred că în acest moment este prematur să prezicem începutul, mijlocul și sfârșitul epidemiei”, a declarat șeful programului de urgențe de la OMS.

Între timp, în provincia Hubei - considerată a fi locul din care a pornit epidemia - aproximativ 56 de milioane de oameni continuă să fie izolați, în cadrul unei carantine fără precedent, iar numărul de decese raportat este de 242.

Potrivit autorităților din Hubei, creșterea dramatică a numărului de victime se datorează lărgirii definiției de „caz de infectare” prin includerea celor diagnosticați clinic prin radiografie pulmonară. Până acum era acceptată doar documentarea cazurilor confirmate printr-un test de laborator mai sofisticat.

sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 13-02-2020 | creare: 13-02-2020 | Vizite: 1284
Bibliografie
Virus death toll soars as China changes counting methods, link: https://medicalxpress.com/news/2020-02-virus-death-toll-soars-china.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • A fost descoperit un nou tratament împotriva MERS
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum