Saptamana Europeana a Familiei

Acest anunț nu mai este activ (data de expirare a fost depașită).
200 ron/zi pentru participarea la oricare din zilele evenimentului
Anunț publicat de: Cristina Starica
Locație: Iasi (Iasi)
Telefon: 0745167146
Data: 01-05-2009
Asociaţia de Psihoterapia Familiei si a Cuplului Iasi, (APFC) acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania, membra a Federatiei Romane de Psihoterapie, organizeaza la Iasi, in perioada 29 - 31 mai 2009 prima ediţie a Conferinţei "Saptamana Europeana a Familiei" - eveniment internaţional care are ca parteneri autorităţi publice locale, mediul academic si ONG-uri.

Scopul evenimentului il constituie promovarea de bune practici in psihoterapia de familie si cuplu, precum si cresterea vizibilitatii terapeutului de familie implicat in retea cu alti specialisti care asista familia - asistenti sociali, psihopedagogi, medici, preoti, avocati si juristi.

In cursul derularii conferintei, specialistii din domeniul consilierii psihologice si al psihoterapiei vor avea posibilitatea de a impartasi experiente referitoare la abordarea celor mai eficiente si recente tehnici de interventie terapeutica ce au ca scop sprijinirea procesului de vindecare atat la nivel individual, cit si de familie sau cuplu si vor crea un spatiu pentru articularea lor cu alte tipuri de interventie.

Conferinta este deschisa studentilor, practicienilor din spatiul de interventie privat si public, cercetatorilor din invatamintul universitar, si tuturor celor interesati de cresterea impactului interventiilor terapeutice si de impunerea unui standard de calitate in oferirea de servicii de consiliere psihologica si psihoterapie.

Evenimentul cuprinde urmatoarea agenda:

Masa rotunda cu tema "Săptămâna Familiei - Asistarea familiei, provocări şi nevoi ale familiei în contextul actual"

Sesiune de comunicari stiintifice: "Săptămâna Familiei - Servicii profesionale acordate familiei" care cuprinde 4 sectiuni:

Familie si psihoterapie
Familie si educatie
Familie şi sănătate
Familia si asistenta specializata a familiei

Workshopuri - 31 mai 2009,:

ora 9: Lucrul cu adolescenţii şi familiile lor, Hans Bom, Phd Clinical Psychologist, specializat în Terapia Sistemică, colaborator la Centrul de Consultaţii şi Expertiză (CCE), Olanda

ora 9: Noi abordări în înţelegerea şi intervenţia violenţei în cuplu şi familie, Justine van Lawick, psiholog clinician şi psihoterapeut, supervizor şi trainer pentru Asociaţia Olandeză pentru Terapia Cuplului şi a Familiei (NVRG)

ora 15: Iertarea - la graniţa dintre spiritualitate şi terapie - viziunea sistemică, asist. univ. drd. Diana Laura Ciubotaru, psiholog principal în psihoterapia de familie şi cuplu, asist. univ. drd. Adina Karner Hutuleac, psiholog principal în psihoterapia de familie şi cuplu

ora 15: Familia în contextul sistemului educaţional - abordare sistemică Mirela Claudia Dracinschi - manager educaţional, terapeut de familie, Cristian Petrescu - psiholog clinician, terapeut de familie

ora 17: Tehnici de asistare a familiilor post-divort, Andreea Muraru psiholog clinician principal, terapeut de familie si cuplu, Cristian Petrescu psiholog clinician, terapeut de familie si cuplu

Vom reveni cu informatii despre numarul de credite acordate de Colegiul Psihologilor din Romania pentru participarea la sesiunea de lucrari stiintifice si pentru participarea la workshopuri.

La adresa www.apfc.ro puteţi obţine detalii referitoare la inscrierea, elaborarea si prezentarea lucrarilor, precum si raspunsuri la intrebari, inclusiv despre cazare şi masa. Se acceptă maxim 2 lucrari cu autor principal sau unic.

INSCRIEREA PARTICIPANTILOR se va realiza pe baza formularului de inscriere şi a chitanţei scanate ce valideaza plata taxei de participare, expediate la următoarea adresă de e-mail saptamanafamilieiapfc@yahoo.com,persoana de contact psiholog Beatrice Chicos.

Pentru participantii la sesiunea de comunicari stiintifice este necesar rezumatul lucrarii (2000 caractere, inclusiv titlul) redactat atat in limba romana cat si in limba engleza.

Trimiterea rezumatului pe adresa mai sus mentionata este obligatorie pana la data de 30 aprilie.

Confirmarea acceptării înscrierii: în maxim 5 zile de la receptionarea rezumatului de catre organizatori.

Termen de achitare a taxei: maxim 5 zile de la confirmarea de acceptare a lucrării care va fi trimisa integral cel mai tarziu pana pe 25 mai.