Sex ce faciliteaza conceptia: pozitii pentru sex de conceptie

©

Autor:

Sex ce faciliteaza conceptia: pozitii  pentru sex de conceptie
Ati reusit sa va planificati corect perioada fertila, sunteti in starea fizica si psihica necesara conceptiei si sunteti pe punctul de a va bucura de intimitatea voastra, dorind in acelasi timp sa concepeti un copil. Inainte de a initia un proces planificat de conceptie este bine sa cunoasteti cateva aspecte in ceea ce priveste trucurile ce va pot ajuta sa profitati de sexualitatea si fertilitatea dvs.

Desi nedovedite stiintific exista o serie de explicatii valide care sa diferentieze anumite pozitii sexuale oportune pentru conceptie in functie de posibilitatile de optimizare a acestora pentru a creste sansele ca femeia sa ramana insarcinata.
Actul sexual este un proces natural si nu necesita instructiuni si ghidare pentru practicarea sa. Insa exista o serie de recomandari in ceea ce priveste pozitiile sexuale care favorizeaza conceptia: acele pozitii sexuale ce permit o penetrare vaginala profunda si faciliteaza drumul spermatozoizilor catre cervix. Mai exista o serie de "mituri" conform carora anumite pozitii sexuale favorizeaza conceptia unui copil cu un gen specific (confirmate in unele cazuri, infirmate in altele – in unele documentatii se specifica necesitatea intrunirii unui cumul de cerinte pentru a putea permite alegerea sexului in etapa de preconceptie).

Gravitatia - un ajutor de nadejde in procesul de conceptie

In cazul unui proces de conceptie ideal este ca sperma partenerului sa ajunga cat mai aproape de cervix (gatul de legatura dintre ovare si uter, pozitionat la capatul de jos al uterului). Cu ajutorul gravitatiei, spermatozoizii circula mai repede catre tuburile falopiene, de aceea este vital sa nu actionati impotriva gravitatiei, ci mai mult decat atat sa-i dati o mana de ajutor in gasirea unor pozitii ideale (ridicarea picioarelor si a pelvisului la un nivel mai ridicat decat trunchiul si uterul, pozitionarea unei perne sub pelvis, rezemarea picioarelor ridicate de perete, etc).
Flora vaginala este acida pentru sperma de aceea este recomandat ca spermatozoizii sa nu fie retinuti prea mult in vagin si sa fie circule cat mai repede catre uter.

Pregatirea actului sexual pentru conceptie

Pentru ca procesul de conceptie sa aiba loc este esential ca un spermaotoziud sa fecundeze un ovul.
In perioada fertila a femeii "chimia" corporala si a uterului faciliteaza supravietuirea spermatozoizilor si deplasarea spermei catre uter (ofera un mediu mai putin acid si mai putin ostil pentru spermatozoizi), starea sa mentala contribuie la pregatirea celulara pentru evenimentul conceptual (contractiile uterine ca raspuns al ejacularii barbatului sunt mai dinamice daca femeia este relaxata). Avand in vedere aceste aspecte ideale pentru conceptie partenerii trebuie sa descopere o metoda de excitate si relaxare fizica si psihica a femeii.

Femeia trebuie sa asigure igiena canalului vaginal si sa evite folosirea lubrifiantilor artificiali ce incetinesc deplasarea spermatozoizilor (cu exceptia celor care creeaza un mediu prietenos supravietuirii acestora -Pre-seed, lubrifiant feminin).
Este bine inainte de a va angaja intr-un act sexual sa va luati temepratura bazala- daca aceasta vi se pare usor ridicata, atunci este posibil sa va aflati in perioada de ovulatie (momentul potrivit pentru conceptie este cu 2-3 zile inaintea periaodei de ovulatie).
Pozitiile sexuale si tehnicile urmatoare pot fi folosite atat pentru a amplifica oportunitatile de conceptie cat si ca metoda de preventie a unei sarcini (prin evitare).

Pozitii de sex – optimizarea pozitilor de sex pentru conceptie

! Important: Exista un procent destul de mare de femei care au un uter inclinat sau retrovers (de obicei diagnosticat in timpul unei examinari ginecologice de rutina). In mod normal pozitia uterului este verticala sau indreptata inainte, catre vezica urinara, putin concav la capatatul anterior – un uter retrovers este indreptat inapoi catre coccis (osul triunghiular de la baza coloanei vertebrale). Pozitia uterului este importanta deoarece ea determina si pozitia cervixului ce este de obicei indreptat catre osul pubian. Astfel pentru o penetrare profunda si apropierea cat mai mare de cervix trebuie mentionate cateva precizari in ceea ce priveste pozitiile ce faciliteaza conceptia, in cazul femeilor cu uter retrovers.

Pozitia ideala pentru conceptie este barbatul deasupra – misionarul (man on top) . In cazul femeilor cu uter retrovers pozitia ideala pentru conceptie este pentrararea pe la spate (doggie style).

>>> Misionarul (barbatul deasupra) – cea mai buna pozitie sexuala pentru conceptie
Este considerata pozitia cea mai potrivita pentru ca o femeie sa ramana insarcinata. Motivul: aceasta pozitie permite o penetrare mai adanca si depozitarea spermei mai aproape de colul uterin. Desi pentru multe cupluri pare o pozitie plictisitoare, aceasta are mai multe variante (cu soldurile femeii ridicate cu o perna sub sezut, picioarele femeii ridicate pe umerii partenerului) si este cea mai eficienta pentru conceptie (circula printre miturile conceptiei si ideea ca aceasta pozitie ar favoriza conceptia unei fetite).
Numita tehnic, pozitia alinierii sexuale (CAT – coital alignement technique) si pozitia crab sunt potrivite nu doar pentru conceptie ci si maximizeaza stimularea clotoridiana si intensifica orgasmul clitoritidian. In momentul in care sperma este ejaculata in interiorul vaginului, contractiile orgasmului vor fi suficient de puternice pentru a propulsa lichidul seminal catre tuburile falopiene.

- Femeia trebuie sa stea intinsa pe spate cel putin 15 minute dupa actul sexual (dupa ejaculare) pentru a nu actiona contra gravitatiei – ridicarea picioarelor intr-un unghi de 30 de grade sau plasarea unei perne sub pelvis, pot fi utile in acest sens.
- Pentru o femeie cu uter retrovers se evita amplasarea unei perne sub pelvis si ridicarea picioarelor dupa actul sexual pentru ca lichidul seminal sa nu treava peste cervix. Stati intinsa pe burta pentru 15 minute.
- Daca aveti sau sunteti predispusa la infectii ale tractului urinar, se evita perioada de relaxare in pat intrucat medicul le sfatuieste sa mearga la toaleta imediat dupa raportul sexual.

> Pozitia Crab
Descriere tehnica: barbatul deasupra, femeia cu picioarele indoite inapoi si trase catre sani, o perna mica se amplaseaza sub pelvisul femeii pentru sustinere si penetrare mai profunda.
In timpul penetrarii barbatul aluneca peste corpul ei realizand o stimularea a clitorisului cu ajutorul bazei penisului. Dupa ejaculare, pozitia faciliteaza retinerea spermei si directionarea acesteia catre cervix.

>>> Penetrarea pe la spate
Descriere tehnica: femeia se sprijina in maini (sau coate), iar penetrarea se face din spate; femeia poate sta pe burta si barbatul deasupra fara a-si lasa greutatea peste ea. Este pozitia ideala de conceptie pentru femeile cu uter retrovers. Se zice ca aceasta pozitie favorizeaza conceptia unui baietel (prin prisma fluxului si depozitarii spermei in cervix).
Pozitia misionarului asigura o penetrare profunda, anterioara cervixului, in timp ce aceasta pozitie favorizeaza penetrarea catre posteriorul cervixului.

> Amandoi pe o parte

Si aceasta pozitie asigura expunerea cervixului: cei doi parteneri stau intinsi pe o parte, cu fata in aceeasi directie, iar penetrarea se face de la spate.

> Pozitia ancora

Descriere tehnica: femeia asezata pe spate usor inclinata spre dreapta cu piciorul stang sprijinit de umarul barbatului ingenunchiat in fata ei.

Importanta orgasmului pentru conceptie

Studii facute de sexologi au stabilit oficial ca orgasmul in timpul actului sexual favorizeaza conceptia datorita retinerii spermei mai mult timp in vagin si datorita contractiilor musculare de la nivelul pelvisului (ce ajuta la "aspirarea" spermei in vagin, spre cervix, uter si tuburile fallopiene).
Conditia necesara este ca partenerii sa ajunga simultan la orgasm sau ca orgasmul partnerei sa survina la cel mult la 40 minute dupa ejacularea barbatului. Cand barbatul ajunge la orgasm este indicat sa nu isi schimbe pozitia si sa se retraga cu atentie pentru ca sperma sa fie complet eliminata in interiorul vaginului.

Pozitii dupa sex ce favorizeaza conceptia - recomandari

* Relaxati-va in pat
Daca doriti sa concepeti un copil, dupa raportul sexual nu va ridicati imediat din pat, nu sariti, alergati, preferabil este sa stati intinsa in pat, cu o perna sub regiunea pelvina (un ajutor suplimentar dat gravitatiei pentru ca sperma sa circule catre trompa falopiana) . Aceasta recomandare trebuie ignorata de femeile care sufera de infectii ale tractului urinar (medicul recomanda sa mearga imediat la toaleta).
O alta optiune este sa stati intinsa pe spate si sa pedalati in aer (asemanator mersului pe bicicleta) sau sa va sprijiniti picioarele intinse, pe perete cu pelvisul usor ridicat.

* Muschi pelvici - exercitii de intarire a pelvisului
- benefici si pentru parteneri si pentru conceptie (controlul ejacualrii, al musculaturii genitale, al contractiilor musculare vaginale).

Pozitii nefavorabile pentru conceptie

E adevarat ca sexul neprotejat poate conduce oricand la o sarcina insa pentru cuplurile care intampina anumite dificultati exista o serie de indicatii menite sa le creasca sansele de conceptie: anumite pozitii nu favorizeaza fluxul lichidului seminal (antigravitational) :
- sexul in picioare sau in pozitia sezand - nu permite o penetrare profunda, iar gravitatea actioneaza impotriva fluxului de lichid seminal insa se spune ca favorizeaza conceptia unui baietel.
- pozitia cu femeia deasupra - nu permite lichidului seminal sa ajunga la destinatie (cervix), insa pentru cei mai norocosi este o pozitie favorabila daca doriti sa concepeti o fetita.

Pentru unele femei, unele cupluri procesul de conceptie este extrem de simplu: sex neprotejat. Pentru altele este mai dificil. Este important sa nu renuntati, sa nu va sacrificati relatia si sa antrenati diverse metode pentru a spori sansele ca partenera sa ramana insarcinata: schimbati dieta, faceti exercitii fizice in mod regulat, schimbati tratamentele de fertilitatea, aveti grija de stilul dvs de viata (si al partenerului).
Sexologii spun insa cea mai buna metoda de cocepe un copil este de face sex liber, fara restrictii, fara inhibitii, sex pasional si salbatic – numit tehnic "gourmet sex" ce se concentreaza pe satisfacerea sexuala a partenerului.

Data actualizare: 28-06-2019 | creare: 20-04-2010 | Vizite: 84166
Bibliografie
Cum sa faci sex pentru conceptie? -link:
http://www.askamum.co.uk/Trying-to-conceive/Search-Results/Sex/How-to-have-baby-making-sex/

Cum sa va folositi de pozitiile sexuale in incercarea de a concepe un copil? -link:
http://www.howtodothings.com/family-and-relationships/a2638-how-to-use-baby-making-positions-during-intercourse.html

Pozitii sexuale pentru a concepe un copil -link:
http://www.babycenter.com.au/preconception/activelytrying/sexpositions/

Adevarul despre pozitiile sexuale si sarcina -link:
http://www.webmd.com/infertility-and-reproduction/guide/truth-about-sexual-positions-getting-pregnant

Cele mai bune pozitii sexuale pentru concceptie -link:
http://www.ehow.com/way_6166842_sexual-position-conception.html

Pozitii sexuale in ajutorul conceptiei- sfaturi din KamaSutra -link:
http://www.sey7.com/2010/04/sexual-positions-to-aid-in-conception-%E2%80%93-advice-from-the-kama-sutra/

Cea mai buna pozitie sexuala pentru conceptie -link:
http://bestpositiontogetpregnant.com/

Cum sa va confrutnati cu infertilitatea : Sex la cerere pentru conceptie -link:
http://www.sharedjourney.com/male-fertility/conception-sex.html

Sexul pasional, salbatic creste sansele de concepere a unui copil -link:
http://www.gracenglamour.com/passionate-and-wild-sex-can-make-you-conceive-faster/

Ajutor suplimentar de la cele mai bune pozitii sexuale pentru conceptie -link:
http://www.fertility-health.com/conception-positions.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.