Sfaturi pentru o imunitate de fier

©

Autor:

Sfaturi pentru o imunitate de fier
Cu totii ne dorim un organism a carui aparare sa faca fata bolilor actuale si a virusilor existenti. Pentru asta este necesar sa urmam cativa pasi importanti in vederea stimularii cresterii imunitatii, al carei nivel ridicat poate combate bacteriile, fara a mai fi nevoie de un tratament medicamentos.

Vitaminizarea organismului

Nu de multe ori suntem prinsi in traiul cotidian care se desfasoara pe “repede-inainte” si uitam sa alocam timp suficient chestiunilor primordiale. Fie ca neglijam alimentatia ori sportul, sau avem perioade stresante, imunitatea poate fi sever afectata si este indicat sa ne vitaminizam. Pentru asta este necesar consultul unui medic de specialitate pentru a ne recomanda cele mai bune vitamine optime intaririi sistemului imunitar. Daca nu avem timp pentru a merge la o consultatie putem incerca vitaminele naturale fara prescriptia vreunui medic. De exemplu spirulina sau Chlorella sunt extrem de eficiente pentru imbunatatirea starii generale, revitalizarea organismului, sustinandu-l in perioadele de efort mental si fizic intens.

Somnul reface organismul

Auzim tot mai des ca este necesar sa dormim cel putin 8 ore pe noapte pentru a ne mentine sanatatea mentala si pe cea fizica intacte. Cu siguranta consecintele unui somn neregulat si insuficient pot duce la o degradare treptata si o distrugere lenta a principalelor functii ale organismului.

Ideea de 8 ore pe noapte este grozava doar atunci cand perioada in care dormim incepe odata cu lasarea intunericului, deoarece atunci corpul degaja melatonina, un hormon natural raspunzator de refacerea “avariilor” produse in organism.

Daca mergem la culcare in jurul orei 21 este perfect deoarece aceasta este perioada perfecta producerii  unui procent considerabil de melatonina, cifra ce scade treptat cu trecerea orelor . Aceasta se elibereaza masiv atuci cand in camera este intuneric, lucru perceput de retina si transmis mai departe catre glanda pineala.  Fiecare dintre noi poate contribui la acest proces extrem de benefic in ceea ce priveste cresterea imunitatii prin crearea unui mediu propice si anume indepartarea surselor artificiale de lumina din locul in care dormim.

Strategia alimentara un remediu de succes

Pe masura ce tehnologia a avansat, direct proportional a crescut si productivitatea la nivel alimentar. Daca ne gandim per ansamblu, acesta este un lucru bun, dar daca este sa intram in detaliu este o catastrofa deoarece ne indepartam tot mai mult de natural. Carnea nu mai este cea de altadata, ci contine o cantitate foarte mare de hormoni, fructele si legumele sunt crescute fortat, tocmai pentru a fi vandute mai repede si in cantitate cat mai mare, cu diferite produse chimice care ajung ulterior in organismul nostru, si nu in ultimul rand, apa, care si ea este tratata si inevitabil, privata de vitamine si minerale. Si atunci ce este de facut?!

Adoptarea unui stil alimentar sanatos inseamna alegerea cu atentie a ceea ce mancam si bem. Cel mai indicat este sa consumam in mare parte produse naturale precum fructe, legume, vlastari, a caror provenienta sa ne fie foarte bine cunoscuta. Cu toate ca nu sunt la fel de aspectuoase si chiar gustoase ca cele tratate, acestea aduc un aport extrem de mare de vitamine si minerale necesare functionarii optime a organismului.

Apa pe care o consumam pe parcursul unei zile are si ea un impact covarsitor asupra imunitatii, intarind-o sau slabind-o in functie de calitatea acesteia. O apa buna este aceea cu un PH alcalin, fiindca se absoarbe mult mai repede in celule, evitandu-se astfel deshidratarea. Pe langa aceasta, contribuie la alcalinizarea corpului, lucru ce poate preveni aparitia bolilor, deoarece orice tip de maladie apare in mediu acid.

Sportul in rutina zilnica

In ultimii ani ne lovim din ce in ce mai des de problema kilogramelor in plus, lucru ce atrage dupa sine dezvoltarea diferitor afectiuni. Aici intervine in general sedentarismul si alimentatia precara, care daca se intind pe o perioada mare pot deregla puternic organismul.
S-a demonstrat stiintific faptul ca 40 de minute de sport intens zilnic pot genera schimbari benefice evidente la nivelul organismului, de la combaterea depresiei pana la prevenirea unor boli precum Alzheimer sau Parkinson.

Atunci cand facem sport organismul elibereaza serotonina, dopamina si endorfine care, nu numai ca sunt raspunzatoare pentru intarirea imunitatii si starea de bine, dar contribuie si ca un analgezic natural.

Preventia

In aceste vremuri care ne incearca foarte greu prin prisma virusurilor care ne dau mari batai de cap, un prieten de nadejde este preventia.
Stim cat de greu este atunci cand contactam o raceala mai puternica sau o gripa. Buna dispozitie dispare, intervine starea generala de rau si este zdruncinata puternic imunitatea.

Trebuie, astfel, sa respectam regulile de bun simt care sunt promovate din ce in ce mai des si in media si anume: puratea unei masti de protectie in zonele aglomerate si masurarea temperaturii corporale ori de cate ori simtim ca este ceva in neregula cu noi. Pentru asta este indicat sa avem la dispozitie un termometru non-contact pentru ca procesul sa nu ne dea batai de cap.

Daca vom respecta pasii prezentati mai sus, nu numai ca ne vom mentine sanatatea intacta, dar ne vom intari imunitatea astfel incat orice atac asupra organismului va fi doar o adiere de vant.

Data actualizare: 08-10-2020 | creare: 08-10-2020 | Vizite: 769
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: