Sute de viruși noi descoperiți la insecte

©

Autor:

Sute de viruși noi descoperiți la insecte
Noii viruși care provoacă boli provin adesea de la animale. Pentru a identifica rapid noile boli virale și pentru a preveni eventualele epidemii, oamenii de știință de la Charité - Universitätsmedizin Berlin investighează prezența virusurilor la animale. Într-un studiu recent, ei au descoperit sute de viruși noi la insecte.
Rezultatele au fost publicate în PLOS Patogeni.

„Fiecare virus nou găsit ar putea fi o cauză a bolilor care nu au fost cunoscute anterior, atât la oameni, cât și la animale”, explică prof. Dr. Christian Drosten, autorul studiului.

În studiul curent, echipa de cercetare a folosit cea mai mare bază de date transcriptomică internațională despre insecte, un fel de catalog de activitatea genică și a investigat datele pe care le conține cu privire la genomii de virus. Virușii cu genomi ARN cu catenă negativă au fost cercetați în mod sistematic la toate grupele de insecte, rezultând în identificarea de viruși patogeni importanți.

Dintr-un total de 1.243 de specii de insecte, cercetătorii au descoperit virusuri care pot fi clasificate în cel puțin 20 de genuri noi. Cu ajutorul acestor date, acum va fi posibilă investigarea cazurilor de boli rare și neobișnuite la om.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 13-01-2020 | creare: 13-01-2020 | Vizite: 535
Bibliografie
Hundreds of novel viruses discovered in insects. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200108131628.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!