Terapia Winback TECAR pentru recuperare medicală

©

Autor:

Terapia Winback TECAR pentru recuperare medicală
Recuperarea medicală, cunoscută și sub denumirea de reabilitare medicală sau terapie de recuperare, are un rol crucial în procesul de recuperare și readaptare a pacienților care suferă de diferite afecțiuni și leziuni. Scopul principal al recuperării medicale este de a ajuta pacienții să-și recâștige funcționalitatea, independența și calitatea vieții după o boală sau un eveniment traumatic. Rolurile principale ale recuperării medicale includ:

1. Restaurarea funcției fizice: Recuperarea medicală se concentrează pe restabilirea și îmbunătățirea funcției fizice afectate de boală, accident sau intervenție chirurgicală. Aceasta implică dezvoltarea și implementarea unui program de exerciții și terapii adaptate individual, care să vizeze creșterea forței, mobilității, echilibrului și coordonării motorii.

2. Recuperarea funcției cognitive: Pentru pacienții care suferă de afecțiuni neurologice sau leziuni cerebrale, recuperarea medicală poate include terapii și exerciții menite să ajute la refacerea și îmbunătățirea funcțiilor cognitive, cum ar fi memoria, atenția, gândirea și abilitățile de planificare. Aceste terapii pot fi realizate de către terapeuți specializați în terapia ocupațională sau terapia logopedică.

3. Îmbunătățirea autonomiei și a independenței: Recuperarea medicală are ca obiectiv principal să ajute pacienții să-și recâștige independența și să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a-și desfășura activitățile zilnice de bază.

4. Gestionarea durerii și a simptomelor: Recuperarea medicală poate include terapii și tehnici non-farmacologice pentru gestionarea durerii și a simptomelor asociate cu anumite afecțiuni. Aceste tehnici pot include terapia manuală, terapia cu căldură sau gheață, tehnici de relaxare și terapie cognitiv-comportamentală.

5. Consiliere și suport emoțional: În procesul de recuperare, pacienții pot întâmpina dificultăți emoționale și psihologice. Recuperarea medicală poate include consiliere și suport emoțional, oferite de către specialiști în domeniul sănătății mentale, pentru a ajuta pacienții să facă față schimbărilor fizice și emoționale și să-și dezvolte resursele interne pentru a depăși obstacolele.

TECAR se referă la transferul de energie prin intermediul unui curent electric de înaltă frecvență. Terapia Winback TECAR utilizează un dispozitiv specializat care generează și distribuie acest curent electric în țesuturile corpului. Curentul electric TECAR este transferat în două moduri: prin intermediul transferului capacitiv și rezistiv.

Transferul capacitiv implică utilizarea unui electrod activ, aplicat pe suprafața pielii în apropierea zonei de tratament, în timp ce un alt electroz este plasat la o distanță pe corpul pacientului. Acest lucru creează un câmp electric care permite transferul de energie în țesuturile moi și superficiale, cum ar fi mușchii, ligamentele și tendoanele.

Transferul rezistiv implică aplicarea directă a unui electrod pe zona afectată. Aceasta permite transferul de energie în țesuturile adânci, cum ar fi articulațiile și țesuturile mai dense, cum ar fi ligamentele și tendoanele.

Beneficiile terapiei Winback TECAR includ:

1. Reducerea durerii: Terapia Winback TECAR poate ajuta la ameliorarea durerii acute și cronice prin stimularea circulației sanguine, reducerea inflamației și a edemului în zonele afectate.

2. Stimularea proceselor de vindecare: Transferul de energie TECAR stimulează metabolismul celular, crește oxigenarea și nutriția țesuturilor și favorizează procesele naturale de vindecare. Aceasta poate duce la o recuperare mai rapidă și la regenerarea țesuturilor afectate.

3. Îmbunătățirea mobilității și funcționalității: Terapia Winback TECAR poate ajuta la restabilirea și îmbunătățirea mobilității articulațiilor și a flexibilității musculare, ceea ce poate duce la o mai bună funcționalitate și performanță fizică.

4. Relaxarea musculară și reducerea spasmei: Curentul electric TECAR poate ajuta la relaxarea musculară, ameliorând spasmele și tensiunea musculară excesivă.

5. Reabilitare post-chirurgicală și post-traumatică: Terapia Winback TECAR poate fi benefică în procesul de recuperare după intervenții chirurgicale sau leziuni traumatice, ajutând la reducerea inflamației, îmbunătățirea circulației sanguine și a funcționalității.

Terapia Winback TECAR este prezentă și folosită cu succes în cadrul clinicii Reuma Diagnostic.

Programează-te acum în cadrul clinicii:
Str. Galații Noi nr. 5, Bloc L2, parter, Galati, Romania
0751 514 146
reumadiagnostic@gmail.com

Compania REO Medical dispune de tehnologii de ultimă generație în zona recuperării medicale precum Winback, oferind instruire și suport continuu prin traininguri și workshopuri cu specialiști în domeniu.
Reo Medical Romania
Șoseaua Străulești 144
0723 744 885
contact@reo-medical.ro

DR. SÂRBU MIHAELA

Medic Primar Reumatologie REUMA Diagnostic


Data actualizare: 14-07-2023 | creare: 14-07-2023 | Vizite: 435
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: