Testarea glicemiei doar pe baza respiratiei

©

Autor: Redacția ROmedic

Cercetatorii americani de la University of Irvine (California) spera sa puna in curand la punct un test al glicemiei pentru formele simple de diabet doar pe baza analizei aerului expirat.


Dupa cum se stie, diabeticii au nevoie sa-si monitorizeze periodic nivelul zaharului din sange, dar testul presupune inteparea repetata in deget.
S-a descoperit insa ca cei care sufera de diabet tipul I au in aerul exhalat nivele ridicate de nitrat de metil atunci cand prezinta hiperglicemie. Bazandu-se pe o tehnica folosita initial pentru monitorizarea poluarii, savantii cred ca vor realiza un aparat capabil sa masoare imediat nivelul nitratului de metil si astfel sa determine in mod neinvaziv starea pacientului.


Dr Pietro Galassetti, unul dintre cercetatori, sutine ca analiza respiratiei ar putea fi un instrument util si pentru depistarea altor afectiuni, precum ulcerul si fibroza chistica.

 

Autor: Acardius blog


Data actualizare: 06-12-2011 | creare: 05-11-2008 | Vizite: 6763
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!