Tratamente cu ulei pentru par

©

Autor:

Tratamente cu ulei pentru par
Par uscat, cu tendinta de despicare si de rupere? Este nevoie sa-l tai lunar? In functie de necesitate exista o solutie: tratamentul cu ulei.
Care sunt uleiurile folosite ca tratament? Cum se realizeaza tratamentul cu ulei pentru par? Care sunt beneficiile uleiului pentru par? Sunt doar cateva intrebari carora le vom cauta un raspuns cat mai detaliat.

In ultima perioada, hair stylistii folosesc si recomanda o gama varita de uleiuri; ca de exemplu: uleiul de jojoba, uleiul de masline, uleiul de rozmarin, uleiul de nuca de cocos si ulei cu migdale.
In general, uleiurile sunt utilizate nu numai pentru un par puternic si stralucitor, ci si pentru a stimula circulatia sangvina la nivelul scalpului. Procedeul este unul simplu: se masaza si se lasa acoperit parul cateva minute sau o noapte intreaga. Astfel, veti obtine un rezultat dublu. Este un "truc" indicat a se efectua macar o data pe saptamana.

Ulei de jojoba

Pentru a rezolva problemele parului deteriorat, cu tendinta de rupere sau care se incalceste tot timpul este recomandat uleiul de jojoba. Este un ulei care poate fi folosit pentru toate tipurile de par. Fiind indicat in toate problemele parului, uleiul de jojoba are si un efect deosebit: ii atribuie firelor de par... umiditatea.
Rezultatele uimitoare sunt date de structura moleculara a ingredientului jojoba, acesta fiind foarte asemanator cu cel al uleiului pielii, sebum.
Uleiul de jojoba este transparent si are o textura elastica.

Cum se utilizeaza uleiul de jojoba?
Pentru intretinerea parului se poate amesteca uleiul de jojoba cu alte ingredientele, precum: ulei de lavantica, de grapefruit, rozmarin sau de tei. Aceasta combinatie ajuta la hidratarea si la repararea parului. In functie de problemele avute, uleiul de jojoba se poate folosi ca tratament cald spre fierbinte, chiar acasa.
De asemena, se poate utiliza impreuna cu cateva picturi de ulei de nuca de cocos sau ulei de masline.
Rezultate? De la prima aplicare s-au observat efecte: parul este revigorat si matasos.

Etapele tratamentului cu ulei de jojoba:
Tratamentul cu ulei se va realiza la temperaturi fierbinti (la propriu), timpul estimat este de o ora.
1. O cantitate mica de ulei se va pune intr-un bol, apoi se va introduce intr-un vas (mai mare) cu apa clocotita. Se introduce intr-un cuptor cu microunde pentru a mentine uleiul cald.
2. Cu ajutorul degetelor se aplica uleiul cald pe capetele firelor de par.
Atentie! Evitati aplicarea uleiului pe scalp, indiferent de tipul de par.
3. Dupa ce ati aplicat uleiul, parul se strange intr-un coc cu o panglica si apoi cu o folie de plastic.
4. Se infasoara cu un prosop fierbinte folia de plastic, timp de o ora. Se poate utiliza si uscatorul de par, dar beneficiile nu sunt aceleasi.
5. Se scoate prosopul, folia si panglica. Deoarece exista posibilitatea ca uleiul sa fie greu de eliminat de pe firele de par, este recomandat a se aplica inainte de samponare, un amestec de sampon si apa (in cantitati egale) .
6. Dupa umezire se samponeaza usor, se clateste cu apa rece si se strange din nou parul.
7. Parul se infasoara intr-un prosop, iar dupa cetava minute se poate pieptana.
8. Lasati parul se se usuce in voie.

Uleiul de jojoba se poate folosi ca tratament in timpul noptii. Este o metoda putin cam dura, deoarece poate fi incomod in timpul somnului, parul stans in coc.
In timpul zilei, uleiul de jojoba se va aplica ca supliment mai ales pentru parul lung cu tendinta de uscare. Se aplica cateva picaturi in palme,
frecandu-le apoi pentru a se incalzi. Se trece usor prin par de sus in jos. Nu aplicati direct pe scalp, ci de la un centrimetru distanta. Nu exagerati cu uleiul, cateva picaturi sunt suficente. Folosind o cantitate mare de ulei, parul va deveni greu si cleios.

Ulei de nuca de cocos

Putin este stiut faptul ca uleiul nuca de cocos este benefic in ingrijirea parului si a pielii, mentinerea nivelului de colesterol, pierdere in greutate, cresterea imunitatii, digestia si metabolismul. Utilizat mai intai in medicina indiana, uleiul nuca de cocos este astazi preferat de sportivi si de persoanele care tin dieta.
Pentru ingrijirea parului, uleiul de cocos face minuni daca este aplicat imediat dupa dus sau baie, atunci cand parul este inca ud.

Cum se foloseste uleiul de cocos pentru par?
Cam o lingurita si jumatate de ulei de cocos pentru par lung si mai putin pentru par scurt se pune in palma. Se freca usor mainele pentru a incalzi uleiul si apoi se trece prin par, masand usor. Se insista mai mult la varfuri, mai putin la mijoc si foarte putin la radacini.
Pentru a evita aspectul gras nu folositi uleiul la radacina. Uleiul de cocos este un excelent tratament pentru eliminarea matretii.
Tratamentul se poate realiza acasa. Se va urma acelasi procedeu numai ca nu se va spala, ci se va strange parul coc. Se aplica o folie de plastic si un prosop, pe tot parcursul noptii. Pentru a proteja perna, puteti sa o inveliti intr-o punga de platic si apoi un prosop.
In urma tratmentului, parul este catifelat si fara matreata.

Ulei de masline

Produsul alimentar, uleiul de masline nu numai mentine sanatatea, dar si frumusestea. Este un tratament eficient pentru orice de la pierderea parului pana la eliminarea padurilor. In general, uleiul este indicat pentru orice tip de piele.

Cum se utilizeaza uleiul de masline in intreijirea parului?
Pentru parul uscat si deteriorat, se poate utiliza uleiul de masline, acasa. In cazul in care aveti probleme cu matreata se poate folosi acest
ulei, fara nicio restrictie. Exista o "reteta": aplicati uleiul extra-virgin direct pe scalp, masand usor. Acest remediu trebuie realizat timp de
sapte zile. Daca nu va incanta ideea, puteti sa incercati un sampon cu ulei de masline. In plus, acest ulei alunga paduchii si intareste firul de par.
Fiind bogat in acizi grasi, uleiul repara parul degradat. Uleiul de masline mai este folosit in diferite combinatii in tratamentul parului. De exemplu: o jumatate de cana de ulei de masline si patru-cinci picaturi de ulei de esenta de tamaie. Pasii acestui tratament sunt urmatorii: uleiul se pune intr-un bol sau intr-un borcan cu capac impreuna cu uleiul esential. Se acopera si se agita bine si se lasa sa stea timp de 24 ore, la loc racoros. Inainte de utilizarea se agita din nou. Se umezeste parul si se aplica uleiul pe par, dupa ce a fost incalzit in palme. Se
maseaza usor pe tot capul si apoi se acopera cu o folie de plastic. Se lasa cel putin o jumatate de ora sa actioneze. In final, se clateste bine si se samponeaza.

Ulei de rozmarin

Folosit exclusiv in terapie, uleiul de rozmarin este un leac benefic pentru par si pentru scalp. Rolul sau este unul deosebit. S-a observat ca acest ulei stimuleaza cresterea firului de par si stopeaza caderea parului. De asemenea, este un inamic al matretii.
Uleiul de rozmarin este renumit in colorarea parului in timp; firele caruntite pot fi "intunecate", daca il veti folosi ca balsam. Pentru rezulate deosebite, uleiul de rozmarin poate fi combinat cu uleiul de menta, dar si cu alte tipuri de ulei, precum: busuioc, ienupar, lamaie si chiar cedru.

Ulei de migdale

Bogat in vitamina E, uleiul de migdale este indicat in tratamentul pielii, dar si a parului. Migdalele sunt recunoscute ca fiind o "comoara" esentiala asematoare cu mineralele: magneziul si calciul. Utilizat in aromaterapie, uleiul de migdale a devenit popular si in intretinerea parului. Pasii tratamentului cu ulei de migdale este asemanator cu oricare alt tratament cu ulei. Se pun cateva picaturi de ulei in palme si se incalzesc. Se aplica cu ajutorul degetelor pe par si apoi se maseaza cu miscari circulare.
Care sunt beneficiile uleiului cu migdale?
In urma tratamentului, parul este neted, moale, puternic si stralucitor.

Folosit cel putin o data pe saptamana, uleiul de migdale actioneaza impotriva caderii parului.

Data actualizare: 25-02-2014 | creare: 27-08-2009 | Vizite: 79424
Bibliografie
Jojobo & Other Hair Oils - HairTopia Beautiful Hair Oil, link: http://www.hairboutique.com
Uses of Jojoba Oil: Jojoba Oil Benefits, link: http://www.buzzle.com
Jojoba oil - for use as a:, link: http://www.acne.org
Uses of Jojoba Oil, link: http://beauty-treatments.suite101.com
Health Benefits of Coconut Oil, link: http://www.organicfacts.net
Coconut Oil For Hair, link: http://www.candida-cure-recipes.com
Virgin Coconut Oil and Your Skin, link: http://www.coconut-connections.com
How to Repair Your Hair with Olive Oil, link: http://www.care2.com
Many Uses Of Olive Oil In Hair, link: http://www.oliveoilhairtreatment.net/
An Olive Oil Hair Treatment for Healthy Looking Hair, link: http://www.greenfootsteps.com
Olive Oil Hair Treatment, link: http://www.health-benefits-of-olive-oil.com
Rosemary For Your Hair, link: http://www.hairboutique.com
Health Benefits Of Rosemary Oil, link: http://www.organicfacts.net
Benefits of almond oil, link: http://www.indiaparenting.com
How to Apply Almond Oil to Hair, link:http://www.ehow.com
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.