Uleiuri sau creme pentru protecție solară? Ce să alegi și de ce

©

Autor:

Uleiuri sau creme pentru protecție solară? Ce să alegi și de ce

Îngrijirea UV este esențială nu doar pentru petrecerea timpului liber, ci și zilnic. Lumina solară este utilă organismului, dar în cantități strict dozate. Radiația ultravioletă în exces este periculoasă, ea poate avea consecințe neplăcute. Pigmentarea pielii este o problemă, însă nu și cea mai mare.

În acest an, s-a constatat că radiațiile ultraviolete sunt puternice și pot provoca reacții alergice ale pielii și chiar pot duce la dezvoltarea unor boli grave, precum cancer. Pentru a preveni aceste probleme și a menține sănătatea pielii, ar trebui să folosești uleiuri profesionale, loțiuni sau creme de protecție solară cu SPF ridicat.


Pentru a crea o piele frumoasă, unele branduri au investit mult timp, ani de cercetare, pentru a crea produse eficiente, care să protejeze pielea de razele UV și să mențină și umiditatea acesteia.


Produsele cu SPF 50 sunt cele mai bune pentru piele, au un efect ridicat de protecție împotriva razelor ultraviolete (UV), respectiv:

  • Blochează ferm razele UVB care provoacă arsuri solare și pete de îmbătrânire
  • Blochează razele UVA care pot provoca riduri și pot face tenul să fie lipsit de fermitate.

 

Crema protectie solaraMulte branduri de renume internațional vin și în acest an cu produse cosmetice noi pentru protecție solară – uleiuri și creme – care sunt echipate cu tehnologii ce protejează pielea de razele ultraviolete puternice. De exemplu, o astfel de tehnologie este Sun Dual Care™ ce protejează și înfrumusețează pielea.

Există produse sub formă de emulsii inovatoare de protecție solară, cu SPF ridicat, care combină protecția puternică UV și îngrijirea pielii. Acestea sunt apreciate pentru că mențin umiditatea pielii, oferă fermitate acesteia și îi conferă o textură uniformă și strălucitoare.


Produsele pot avea ingrediente speciale, precum oxid de zinc fluorescent (care transformă razele UV în lumină cu efecte de frumusețe) și extract de Spirulina platensis (care sunt alge extrem de hidroscopice, corespund și unor componente de hidratare ale pielii).


Astfel de branduri (ex. Shiseido) au atins performanțe ridicate prin produsele de protejarea pielii de razele UV chiar și în medii dure de agrement, folosind tehnologii inovatoare, ca de exemplu SynchroShield™.
Razele ultraviolete puternice trebuie evitate în această vară, pentru că ele provoacă leziuni ale straturilor superioare ale epidermei. Bronzarea este frumoasă, însă trebuie înțeleasă că reprezintă și un răspuns la distrugerea celulelor. Prin urmare, această deteriorare are consecințe, ea nu dispare fără urmă. De regulă, pielea poate deveni mai uscată, iritată și pot apărea probleme în activitatea excesivă a glandelor sebacee.


În ceea ce privește fotoîmbătrânirea timpurie, aceasta apare din cauza expunerii excesive la soare. De asemenea, razele solare predispun la formarea ridurilor, pentru că se produce pierderea de umiditate în piele, iar suprafața epidermei se schimbă în sensul că se formează micro-fisuri. Asta duce la accentuarea ridurilor. Dermatologii spun că radiațiile solare pot distruge și colagenul din piele și asta afectează negativ elasticitatea pielii, astfel tenul pare mai îmbătrânit.


Toate aceste probleme se pot preveni cu produse de protecție solară, de înaltă calitate, precum:

  • Cremă protectoare pentru față SPF 50+
  • Spray protector pentru plajă SPF 30
  • Ulei uscat pentru păr și corp SPF 30
  • Cremă tonifiantă SPF 50+
  • Ulei de plajă pentru față și corp SPF 30
  • Loțiune solară pentru față și corp SPF 50+
  • Protecție solară pentru copii
  • Tratament local protecție solară SPF 50+.


Soluția ideală pentru un bronz sănătos poate fi de pildă un ulei pentru plajă Apivita Bee Sun Safe SPF 30, care protejează eficient pielea împotriva razelor ultraviolete. Acesta are ingrediente prin care se obține un bronz uniform și care oferă pielii un parfum floral delicat.


Uleiul îmbunătățește aspectul bronzului, hidratează în profunzime pielea, are efect antioxidant. Are în compoziție peste 80% ingrediente naturale: extract de morcov, vitamina E, ulei de floarea soarelui, ulei de măsline.
Cremele de protecție solară sunt foarte populare pentru beneficiile lor; pot fi sub formă de emulsie, gel și cremă. Produsele sub formă de gel sunt pentru tenul gras, cele sub formă de cremă sunt pentru pielea uscată. Pentru tenul normal se poate folosi o cremă de tip emulsie.


Este important de folosit doar produse de brand, de înaltă calitate, care au indice de protecție solară adecvat. Acestea au fost dezvoltate de cosmetologi și dermatologi și sunt foarte eficiente în protejarea pielii, în anotimpul de vară.


Data actualizare: 21-06-2024 | creare: 21-06-2024 | Vizite: 119
Bibliografie
Text si imagini oferite de Notino.ro
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: