Variația genetică naturală afectează proteinele care ajută la răspândirea virusului SARS-CoV-2

©

Autor:

Variația genetică naturală afectează proteinele care ajută la răspândirea virusului SARS-CoV-2
Variațiile naturale ale genelor corespunzătoare proteinelor care facilitează replierea particulelor virale ale virusului SARS-CoV-2 influențează cantitatea sau funcția proteinelor, precum și capacitatea lor de a susține virusul, se arată într-un studiu publicat în revista științifică Nature Communications. Studiul demonstrează că variațiile genetice sunt responsabile pentru cursul diferit al bolii.
La fel ca toate virusurile, noul coronavirus este dependent de ajutorul primit de la celula umană gazdă. Proteinele, unitățile funcționale ale celulei, permit virusului să intre în celula gazdă și ajută virusul să se replice. Oamenii de știință de la Charité - Universitätsmedizin Berlin și de la Berlin Institute of Health (BIH) , împreună cu omologi din Marea Britanie, Germania și Statele Unite, au examinat genele corespunzătoare proteinelor ajutătoare într-un studiu amplu. Cercetătorii au descoperit numeroase variații care influențează cantitatea sau funcția proteinelor, precum și capacitatea lor de a susține virusul și care dezvăluie potențiale structuri țintă pentru noi medicamente. Concluziile preliminare arată că variațiile naturale apărute la nivelul genelor pot fi responsabile pentru cursul diferit a bolii.

Virusurile, indiferent de tipul lor, urmează un model specific: în primă fază, virusurile se leagă de proteinele receptorilor de pe suprafața celulelor gazdă umane din gât, nas sau plămâni, înainte de a intra în celulă. În a doua fază, particulele de virus nou formate fac ca celula infectată să infecteze la rândul său alte celule. În mod normal, la persoanele sănătoase, în urma pătrunderii în organism a virușilor are loc activarea mecanismului de apărare, cu scopul de a distruge și îndepărta atât virușii, cât și celulele infectat. În condiții normale, infecția durează cel mult două săptămâni. Pentru ca aceste procese să aibă loc, virusul este dependent însă de proteinele umane.

În cadrul studiilor, au fost examinate aproximativ 180 de proteine implicate în infecția cu SARS-CoV-2 pentru variantele lor naturale, prelevate de la ețantioane ale primilor pacienți cu COVID-19 internați la Charité - Universitätsmedizin Berlin. Echipa de cercetători a reușit să utilizeze date din cohorta MRC Fenland, un studiu amplu care conține informații de la mai mult de zece mii de persoane. Au fost descoperite 38 de ținte pentru medicamentele existente, precum și dovezi că anumite proteine ​​care interacționează cu virusul influențează activitatea sistemului imunitar. „Descoperirile noastre ajută, de asemenea, la o mai bună înțelegere a factorilor de risc pentru cursurile severe de COVID-19. Am putut demonstra că proteinele de coagulare a sângelui sunt influențate de aceeași variantă genetică care crește riscul de a contracta COVID-19 și care determină grupa sanguină 0. " raportează dr. Maik Pietzner, autorul principal al studiului.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 21-12-2020 | creare: 21-12-2020 | Vizite: 342
Bibliografie
The human helpers of SARS-CoV-2, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/12/201216104636.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: