Blocaj emotional, uit ideile/subiectul in timpul conversatiei deseori/ aerian psihic.

15-06-2022
Dann98
Nu este medic/terapeut
Dann98
Buna.

Problemele fiind multe inca de cativa ani in urma si avand o postare cu totul legat de cand au inceput sa apara ( https://www.romedic.ro/forum/ameteala-vedere-incetosata-probleme-concentrare-si-atentie-depresie-anxios-125715 )

PURPURA TROMBOCITOPENICA IMUNA- e tot mai bine, treptat
Helycobacter Pilori- e tot mai bine.

Am inceput sa fac injectabil pentru D3 ( fiind 12.2 aprox. ) si pentru B12 ( fiind spre deficit sever ) ambele la fiecare 6 saptamani.

Intre timp, am inceput sa iau si muulte pastile la recomandarea mai multor medici, cum ar fi:
Detrical, B12 ( doar pentru cateva saptamani luasem complex de B-uri) in rest doar B12, K2, Zinc, Calciu, Magne B6

De aproximativ 2 luni am inceput sa iau si ceva naturiste,
Relaxirem, Relaxirem Noapte, Omega 3-6-9 Vegetal, Mentat Himalaya ( inlocuitor pentru ceea luasem 4/5 ani in urma: Gingko Memo si Gingko Forte ), HTP primele 2/3 saptamani iar dupa am inlocuit cu Depress Forte care iau si in prezent.

De cam o luna ma simt tot mai bine, mai linistit, e diferenta mare per total. Dorm mult mai bine, ma odihnesc mai mult intr-un timp mai scurt. Tot mai odihnit de-a lungul zilei. Stresat din ce in ce mai putin. Durerile de cap au disparut in mare parte, starile de slabiciunea de asemenea au cam disparut.

Dar ce ma induce in alerta/ stres extrem.. e ca de cateva zile am patit aceeasi chestie care mi s-a mai intamplat luni in urma.. nu stiu exact ce o fi.

Eram cu un grup de prieteni si in timpul unei discutii, voiam sa explic ceva si.. intr-o fractiune de secunda mi-a fugit gandul la altceva in timp ce vorbeam si pur si simplu am uitat totul, ce voiam sa zic.. un fel de 'blank mind', psihic intrasem in alerta, ma panicasem dar in cateva secunde mi-am revenit. Dar de atunci tind sa ajung in aceeasi postura de multe ori.. mi-a intrat o frica de la faza aceea si parca uit des, creierul inca mi-e in alerta, agitat.. nu sunt alte simptome. Din tot ce aveam in trecut de-a lungul anilor.. am ramas cu putin putin din acea 'vedere neclara, incetosata', si anxietatea sociala.

M-ar putea cineva lamuri legat de starile astea..? De la ce ar fi? Cum as putea scapa de ele? Simt ca mintea mi-o ia razna cand intru in discutii, cand vorbesc cu cei din jur.. si ciudat ca, pana sa o patesc prima data zilele trecute tindeam sa fiu tot mai ok, mai putin anxios si stresat, tot mai linistit pe zi ce trecea..

Prima si singura data am mai trecut prin asta cateva luni in urma, cand eram la un consult neurologic. Si atunci m-am panicat tot mai mult pe baza ca dna. neurlog mi-a impins ideea ca 'Sigur e un atac de panica. Altceva nu poate fi.' Dar din tot ce citisem pe net si auzisem de la multi altii, nici gand de atac de panica. Fara tremur, fara orice alte simptome.. ci doar pur si simplu uit totul in timp ce vorbesc, imi fuge mintea la alticeva pentru o fractiune de secunda si ma clacez, uit ce ziceam, uit subiectul si ideile si ma panichez..
7 comentarii
0
15-06-2022, ora 16:52
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Ce vârsta aveți ?

dr Petre Mureșan
0
15-06-2022, ora 17:00
Dann98
Nu este medic/terapeut
Dann98
24 ani..
Cam tânăr pentru așa ceva, știu..
1
16-06-2022, ora 11:49
medicalbookfree
Nu este medic/terapeut
medicalbookfree
needs a little activity, instead of being sullen.
1
16-06-2022, ora 13:24
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Neurologul ce v-a recomandat ?

dr Petre Mureșan
0
16-06-2022, ora 14:22
Dann98
Nu este medic/terapeut
Dann98
Doua vizite am făcut pana in prezent la neurolog, cabinete diferite.
Aprox. 4 ani in urma prima data, mi-a recomandat cele naturiste ( Relaxirem, Relaxirem noapte, Ginkgo Memo și Ginkgo Forte, OMEGA. Le luasem pentru o luna/doua, începusem sa simt diferența dar am intrerupt tratamentul.. nici acum nu știu ce mi-a fost in gând atunci. Și după, s-a agravat totul continuu..

Și a doua oară, asta fiind cam 4 luni in urma.. mi-a recomandat Sertralina pentru UN AN.. asta pe acel motiv ca, făcusem un blocaj emoțional sau nu știu ce anume ar fi, in timpul consultului si cică ar fi fost atac de panică. Foarte mulți medici de diferite specialități nu mi-au recomandat sa merg pe așa tratament.
1
16-06-2022, ora 18:43
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Poate ar fi bine să mergeți pe variante naturiste.

dr Petre Mureșan
0
16-06-2022, ora 19:13
Dann98
Nu este medic/terapeut
Dann98
Asta am început sa fac in ultimele 2 luni cam..
Vitamine: Zinc, Calciu, D3, B12, K2 și Magne B6
Și naturiste totodata + sucuri făcute de casă din sfecla roșie, morcovi, aronia și multe altele.. bune pt organism in general.

Cum am zis in postare, oboseala și stările de slăbiciune, vederea neclara, tulbure etc, cam toate au început sa se diminueze, puțin câte puțin. Însă când începusem sa văd semne ca acea “anxietate socială” urâtă dădea semne sa nu mai fie chiar atât de gravă, deodată a reapărut acel “blocaj psihic, emoțional”, ca nici nu știu exact cum s-ar numi, ce ar fi defapt. Asta mă stresează in prezent cel mai mult.. de la ce ar fi, ce ar induce acele stări.. de la ce am momente când stand de vorba cu cineva, intr-o fracțiune de secunda uit ce voiam sa zic, uit subiectul complet.. mă panichez când mă trezesc in situația aceea, dar in câteva secunde îmi revin..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: