Sangerarea

26-08-2020
Irina9611
Nu este medic/terapeut
Irina9611
Bună dimineața! Sa va spun pe scurt problema mea. Am deja o fetiță de 1a9luni, născută prin cezariana. Am fost la medicul cu care am născut în luna decembrie pt control de rutina și sa aflu dacă pot rămâne din nou însărcinată. Medicul a spus ca este totul în regula și ca pot linistita. Buun. Am ajuns în Italia la soț în luna iunie pe 20 cu menstruația terminata, eu am o menstruatie dereglata dintotdeauna ultimele trei dați fiind acestea *6-10mai, 12-16iunie respectiv 30iulie-2august* cea din urma dându-mi bănuiala unei sarcini fiind vorba de sângerări ușoare în toate zilele, ceva anormal la mine unde menstruația însemna abundență.. Doua teste de sarcina negative... Am zis ok, nu a fost sa fie. Acum după metoda calendarului sunt în săptămâna fertila, mai am doua zile pana la ovulatie "teoretic", dar am dureri ca la menstruatie și acum 10min la urinare am observat ca sangerez din nou, fix ca la ultima perioada menstruala, redus cantitativ dar de culoare rosu aprins.. Voi urmări ce se întâmplă și voi merge la medic dar as vrea sa cer o părere independenta de medicii de aici... Mulțumesc anticipat!
**Menționez ca am avut activitate sexuala destul de multa având în vedere ca ne mai dorim un copil.
3 comentarii
0
26-08-2020, ora 15:06
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Este important sa intelegeti ca organismul dumneavoastra a trecut printr-o ”trauma”. Sarcina, cezariana (care in fapt este o interventie chirurgicala), au afectat starea naturala a organismului. Poate ca pe ”dinafara” organismul pare refacut (operatia) dar pe dinauntru nu stim.
Sangerarile pot avea diverse cauze, legate de functionalitatea organismului (ciclul menstrual) dar si de eventuale rani interne care se vindeca mai greu (in urma cezarienei). Activitatea sexuala intensa poate ingreuna vindecarea unor eventuale rani interne.
Poate ca ar fi cazul sa va relaxati un pic in ceea ce priveste urmatoarea sarcina si sa vedeti cum evolueaza situatia. In fond este vorba de sanatatea dumneavoastra si de fi in perfecta forma pentru urmatoarea sarcina. Stiti cum se zice, uneori ”graba strica treaba”.
0
26-08-2020, ora 16:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Mergeti intai la ginecolog pentru control si analize si in momentul in care veti fi bine, ar trebui sa va ganditi la o noua sarcina. Domnul psiholog are dreptate.
Multa sanatate va doresc!
0
26-08-2020, ora 18:42
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Un diagnostic sigur vă poate pune numai ginecologul, pentru că are posibilitatea să facă investigații. Sângerările pot avea diverse cauze, iar dacă am presupune de la ce vin, nu am face decât să vă speriem degeaba și poate nu-i așa.
Un diagnostic sigur se pune după ce parcurgeți următorii pași:
- anamneza-istoricul medical, obstetrical/ginecologic, medicamentos, etc
- examen clinic general, respectiv local (ginecologic)
- examen paraclinic: testul Babes Papanicolau, analize de laborator (hemoleucograma, coagulograma, biochimie serica completa, dozari hormonale, test imunologic de sarcina, examenul secretiei vaginale/colului uterin), ecografie transvaginala/abdominala, eventual biopsie de endometru.

E foarte important să urmați sfaturile ginecologului și numai după ce v-ați rezolvat problemele de sănătate să vă gândiți la al doilea copil.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Spotting - sangerarile intermenstruale
  •