ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Cabinete Stomatologie Stomatologie Cluj-Napoca

Anestezie locala fara injectie?

Anestezie locala fara injectie?
Autor: HappydentClinicJunior&Family

O noua metodă de anestezie locală în stomatologia pediatrică la HappydentClinicJunior

 

De câte ori v-aţi întrebat de ce pentru tratamentul unui singur dinte- anestezia locală - se instalează în mod inutil pe jumătate de faţă/obraz, limbă si buze? Dar dacă pentru un adult anestezia ţesuturilor colaterale dintelui cauzal poate trece nesemnificativ remarcată - pentru un copil însă- disconfortul anesteziei părţilor moi ca o consecinţă complementară de după anestezia locală poate fi nu doar de neînteles cât mai ales de neacceptat şi în plus traumatizant: din punct de vedere psihologic cât şi fizic. Trauma psihologică se referă la frustrarea copilului care nu îşi simte pârţi ale corpului (limba, buzele, obrazul) iar trauma fizică-se referă la muşcarea părţilor moi anesteziate.

 

Un alt dezavantaj al anesteziei clasice este instalarea cu intarziere a anesteziei (după o perioadă de aşteptare care durează uneori până la 15 minute). Ori răbdarea copilului -timpul de lucru pe scaunul stomatologic- pentru un copil de 4 ani (de exemplu) este limitată chiar la cca. 15 minute. Aşadar, când anestezia este instalată prin metoda clasică copilul nu mai are răbdarea “stomatologică” pentru tratamente.

 

Ţinând cont de aceste dezavantaje ale anesteziei clasice cu injectie cercetătorii americani au descoperit o nouă metodă de anestezie locală mult îmbunătăţită pentru copii.

 

Sistemele High Tech de tipul Wand-STA si QuickSleeper sau Sleeper One – folosite de echipaHappydentClinicjunior din Cluj- reprezintă un nou concept în tehnicile de anestezie dentară locală fiind singurul sistem de anestezie locală care are la bază dynamic pressure sensing technology (DPS). DPS este o tehnologie revolutionară care permite medicului stomatolog să efectueze cu succes anestezia cu instalare imediată a unui singur dinte.

 

Principiul STA (Single Tooth Anesthesia) oferă medicului real-time pressure feedback chiar în timpul injecţiei, asigurând astfel o anestezie nedureroasă şi în plus eficientă. Această presiune măsurată la nivelul bizoului este citită de mai multe ori pe secundă. Sistemele STA prin tehnologia DPS identifică diferitele tipuri de ţesuturi în timpul injectării si permite medicului stomatolog să identifice cu acurateţe ţesutul ligamentar periodontal. STA este ideal pentru copii şi pentru pacienţii care au nevoie să se întoarcă la rutina zilnică imediat după vizita la medicul stomatolog.

 

Aşadar câteva avantaje ale sistemelor High Tech faţă de anestezia clasică sunt:

  • Ghidează medicul să poziţioneze bizoul acului exact în ligamentul periodontal.

  • Anestezia se instalează instantaneu

  • Scade anxietatea pe care pacientul o are în mod normal faţă de seringile obişnuite.

  • Scade disconfortul pacientului fiindcă buzele şi limba nu sunt amorţite.

  • injectarea controlată electronic va elimina dureroasa problema a Injectarii cu flux prea rapid a anestezicului ca în anestezia clasică care determină o senzaţie de arsură/durere.

 
Programare