Ingrijirea pielii bebelusului

©

Autor: Redacția ROmedic

Ingrijirea pielii bebelusului

Pielea bebelusului este fina, fragila si sensibila. La nou-nascut, epiderma (stratul superficial al pielii) contine putine melanocite – celule responsabile pentru pigmentarea pielii. Astfel se explica faptul ca pielea bebelusilor este alba si sensibila la radiatiile ultraviolete. De aceea, ea trebuie protejata, evitand pana la 6 luni -1 an expunerea directa la soare.


Produsele aplicate pe pielea bebelusului se vor gasi in organism intr-o concentratie mai mare decat la un adult. Din acest motiv riscul de toxicitate este mai ridicat daca produsul nu este adaptat pentru bebelusi si contine agenti chimici sau alcool.


Glandele sudoripare si sebacee din pielea bebelusilor nu isi indeplinesc inca toate functiile. De aici si importanta mentinerii unui pH neutru al pielii in lupta impotriva dezvoltarii microorganismelor patogene. Glandele sudoripare, inca imature la bebelusi, se concentreaza la nivelul palmelor, talpilor si capului. Prin urmare, copilul nu isi regleaza in mod eficient temperatura si reactioneaza exagerat la frig sau cald.


Pe masura ce creste bebelusul, pielea sa isi indeplineste functiile, sensibilitatea dispare si pielea se protejeaza din ce in ce mai bine de impotriva factorilor externi. Inaintea varstei de 2 ani, varsta la care pielea bebelusului este maturizata, trebuie utilizate produse adaptate.


Produsele speciale pentru copii sunt delicate si hipoalergenice, continand elementele cele mai putin agresive pentru a reduce la minim riscul de alergii. Laptele de corp, sapunul, samponul, cremele pentru bebelusi sunt create sub control medical, nu contin coloranti sau parfumuri si sunt testate dermatologic.


Data actualizare: 25-12-2021 | creare: 04-08-2007 | Vizite: 11777
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum