L’Oréal a lansat un senzor care înregistrează radiațiile UVA și UVB la care te expui

©

Autor:

L’Oréal a lansat un senzor care înregistrează radiațiile UVA și UVB la care te expui
Compania L’Oréal a lansat un dispozitiv care măsoară expunerea la radiațiile ultraviolete. (1)

Senzorul La Roche-Posay My Skin Track UV este un clips care poate fi agățat de haine sau geantă, transmițând informațiile prin tehnologia NFC aplicației instalate pe smartphone. Anterior firma a lansat un clips similar care se lipea de unghii, dar și un plasture care putea fi lipit pe piele (acesta din urmă este gratuit).

Cum funcționează dispozitivul?

Senzorul nu necesită baterie sau conexiune Bluetooth. Atunci când razele soarelui trec printr-o fantă a senzorului atinge un detector LED, iar fotonii UV sunt depozitați și folosiți pe post de energie. Senzorul conține și o antenă de comunicații care la aproprierea de telefon transmite datele. Dispozitivul folosește o tehnologie similară cheilor electronice de la hotel (care nu necesită încărcare). (2)

Pentru a realiza acest senzor, L’Oréal a colaborat cu o echipă de ingineri de la Universitatea Northwestern (ideea clipsului precum și forma sa a fost realizat alături de o echipă de designerul industrial de origine elvețiană Yves Behar). Aplicația compatibilă (disponibilă atât pentru telefoanele cu iOS cât și pentru cele cu Android) oferă informații referitoare la timpul de expunere la soare și, în funcție de locație, informații despre umiditate, calitate aerului și nivelul unor alergeni (de exemplu, polen). În plus, pe baza informațiilor preluate de senzor referitor la radiațiile UVA și UVB, aplicația te anunță atunci când ai petrecut prea mult timp la soare.

Senzorul va costa aproximativ 250 lei iar momentan este disponibil doar pe teritoriul SUA pe site-ul oficial și în magazinele Apple.

Compania speră ca oamenii să conștientizeze, folosind acest senzor, cât de nocive sunt razele ultraviolete ale soarelui și să apeleze la produse cu protecție SPF pentru a evita apariția problemelor de piele (90% dintre cazurile de cancer de piele non-melanom sunt asociate expunerii prelungite la soare). (3)

Sursa: The Verge
Foto: L’Oréal SUA

Data actualizare: 17-12-2018 | creare: 17-12-2018 | Vizite: 1021
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou plasture pentru monitorizarea expunerii la soare
  • Radiațiile solare
  • Virușii, similar cu bacteriile și fungii, pot fi eliminați cu ajutorul luminii UV: cum acționează lumina UV?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum