Radiația termică - o nouă metoda de detectare în microscopie

©

Autor:

Radiația termică - o nouă metoda de detectare în microscopie
Creșterea temperaturii poate fi utilizată pentru a genera un semnal în sine pentru detectarea obiectelor, potrivit unui nou studiu de la Institute for Basic Science. În mod special, această așa-numită „detecție termică activă” permite realizarea de imagini super-rezoluție și poate observa mișcările obiectelor mici, precum particulele celulare.
„Nimeni nu a încercat să utilizeze radiația termică pentru super-rezoluție, chiar dacă acest semnal este atât de vizibil încât nu poate fi ratat. Prima noastră idee simplă este să detectăm obiecte pe baza semnalului lor evident, radiația termică”, a declarat Francois Amblard, unul dintre colaboratori.

Când un obiect suferă o creștere a temperaturii, emite o radiație termică intensă. Teoretic, cercetătorii au verificat super-liniaritatea radiațiilor termice. Au determinat numărul de fotoni emiși de un obiect încălzit și au arătat că, inclusiv o creștere mică a temperaturii a dus la o schimbare a emisiilor de lumină. Acest proces, împreună cu încălzirea activă și o schemă de detectare, ar putea ajuta la detectarea obiectelor la o rezoluție foarte mare.

Detectarea termică activă găsește, de asemenea, aplicații în imagistică termică pentru teste nedistructive, tehnologii Lidar și Radar pentru autovehicule auto sau detectarea la distanță medie sau lungă a obiectelor furate.

sursa: Science Daily
foto: The Institute for Basic Science (IBS)

Data actualizare: 08-01-2020 | creare: 08-01-2020 | Vizite: 474
Bibliografie
Super-resolution at all scales with active thermal detection. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/12/191223122905.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: