3 octombrie – Ziua Mondială a Mersului pe Jos

Data publicării: 13-05-2014

În primul weekend al lunii octombrie a fiecărui an, se sărbătorește Ziua Mondială a Mersului pe Jos.

Inițiativa a fost luată în 1991 de către Asociația Internațională a Sportului pentru Toți (TAFISA), din dornța de a transforma mersul pe jos într-un fenomen de masă, pentru o viață activă, ferită de obezitate și riscurile asociate acesteia.

Organizații și autorități din toată lumea organizează acțiuni publice pentru a marca Ziua Mondială a Mersului pe Jos.

Mersul pe jos
este cea mai simplă modalitate de a face mișcare în mod regulat, la îndemână inclusiv pentru persoanele care suferă de diverse afecțiuni sau carte nu beneficiază de o condiție fizică optimă.

Este o activitate sigură, cu un risc minim de accidentare, ușor de practicat chiar în drumul de zi cu zi spre serviciu sau școală și practicat alături de alte persoane, poate fi extrem de agreabil.

Este binecunoscut faptul că activitatea fizică ajută la menținerea unei greutăți sănătoase, reduce tensiunea arterială, întreține sănătatea oaselor, stimulează metabolismul glucozei, previne bolile cronice, diminuează stresul și îmbunătățește calitatea somnului.

S-a demonstrat faptul că mergând pe jos în ritm alert, pentru cel puțin 30 de minute pe zi, de cinci ori pe săptămână, reduce semnificativ riscul bolilor cronice.

Aflați mai multe despre beneficiile mersului pe jos, citind articolul ROmedic din Ghidul de sănătate:

Sursa: ROmedic, 13-05-2014, Vizualizari 4125
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.