ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Bucuresti

Dezvoltare personala: Echilibru in cuplu & sexualitate

Dezvoltare personala: Echilibru in cuplu & sexualitate
Autor: Rares Ignat

Alexandru si Elena au apelat la terapia de cuplu dupa ce el a fost implicat intr-o aventura extraconjugala. Criza din cuplu a adus la suprafata cateva probleme relationale ce erau constant evitate in discutiile cotidiene. Se intampla asa deoarece majoritatea discutiilor degenerau intr-o cearta. Elena il acuza mereu pe Alexandru de diverse comportamente ce ii faceau rau…dar nu putea sa se desprinda din relatie. Pana la urma, desprinderea a fost facuta chiar de Alexandru. A avut o scurta legatura intima cu o prietena de-a ei. Elena a aflat de infidelitate chiar de la el. Cand vinovatia a devenit mult prea grea, Alexandru, a rabufnit, la finalul unui nou set de acuze venite din partea Elenei.

 

Elena a ramas socata de ceea ce a aflat. Initial a crezut ca e o gluma proasta, cum mai facea Alexandru uneori, cand ea era geloasa pe privirile ce le arunca spre alte femei. De aceasta data era insa ceva real. Elena nu mai stia ce sa creada despre felul ei de a fi. Modelul ei de comunicare in cuplu a fost mereu bazat pe ceea ce a vazut la parintii ei: o mama ce se supraimplica emotional in discutii, pentru a atrage o implicare mai ampla din partea tatalui. Elena considera ca si in cazul lui Alexandru implicarea emotionala lasa de dorit in ultima vreme. De un an, munca il solicita din ce in ce mai mult. Pentru a raspunde solicitarilor sefului cel nou, Alexandru ajungea tot mai tarziu acasa. Era adesea indispus.

 

Frustrarile Elenei, aduceau in discutie obstacole din trecut, ce acum deveneau din nou evidente. Treptat insa, Alexandru a inceput sa nu mai reactioneze la criticile ei. In familie de origine a invatat ca barbatii trebuie ‘sa lase femeile sa-si verse naduful si sa-si vada de ale lor’. Asa a facut si el. Dar trairile lui emotionale erau mult mai ample decat ale celorlalti barbati din familie. La fel ca ei insa, Alexandru a ales sa nu discute deschis despre ceea ce simte. Nu i-a propus Elenei sa apeleze la terapia de cuplu si nici ea nu a sugerat vreodata asta.

 

Principalul motiv pentru care Alexandru a ales sa fie infidel a fost vulnerabilitatea lui din ce in ce mai ampla in fata provocarilor cotidiene. O iubea in continuare pe Elena, dar nu era deloc multumit de cum a ajuns relatia lor. Din fericire, dupa ce i-a marturisit infidelitatea, reactia Elenei a fost diferita fata de cum reactiona de obicei. Nu vroia sa-l piarda, asa ca au apelat in sfarsit la terapia de cuplu. Au reusit sa se apropie din nou. Au invatat sa comunice mai bine in cuplu.  

 

Relatiile de cuplu pot fi uneori complicate.

Tensiunile din cuplu pot sa creasca pe nesimtite si sa degenereze intr-o criza ce poate sa destrame cuplu.

 

Invata din timp cum sa comunici in cuplu. Afla cum poti sa dobandesti un echilibru in viata in doi. Participa la cele 3 grupuri de discutie despre :

Echilibru in relatia de cuplu si sexualitate - citeste mai multe aici

sau suna la 0724 232 893 pentru a afla informatii suplimentare

 
Programare