Activitatea fizică e bună: activitatea variată e și mai bună

©

Autor:

Activitatea fizică e bună: activitatea variată e și mai bună
Recomandările sunt clare: activitatea fizică este bună pentru sănătatea mintală. Însă depinde și cât de variată este activitatea fizică desfășurată, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Basel, care pune în evidență unul dintre motivele pentru care bunăstarea noastră este afectată în pandemie.
O plimbare dimineața, jogging seara sau chiar mersul la cumpărături: activitatea ajută psihicul. Mulți încearcă să rămână activi și acum, în timpul pandemiei, în ciuda faptului că sufrageria a devenit noul birou, iar activitățile de agrement sunt limitate. Alții simt că fac semnificativ mai puțină mișcare decât înainte de pandemie, deoarece activitățile zilnice desfășurate anterior sunt interzise de restricțiile impuse pentru a se limita răspândirea COVID-19.
Studiul de față a fost condus de profesorul Andrew Gloster și dezvăluie potențialul impact pe care restricțiile de mișcare îl au. Rezultatele au fost publicate în revista BMC Psychiatry.

Faptul că activitatea fizică are beneficii nu numai asupra sănătății fizice, ci și asupra celei mintale este cunoscută din diferite studii. Cu toate acestea, studiile anterioare s-au concentrat mai ales pe influența programelor de exerciții deliberate. Profesorul Gloster explică faptul că se știau foarte puține lucruri despre influența pe care activitatea fizică desfășurată zilnic în mod natural o are asupra sănătății mintale.

În prezentul studiu, echipa de cercetători a colectat date de la 106 pacienți cu tulburări mintale, care au acceptat să participe. În acest scop, participanții la studiu au primit smartphone-uri pe care le-au purtat cu ei timp de o săptămână, lucru care le-a permis cercetătorilor să le monitorizeze mișcările fără a interfera cu rutina zilnică a acestora. Informațiile astfel obținute au fost comparate cu sondaje privind bunăstarea participanților și simptomele bolii lor.

Rezultatele au arătat că cu cât mai mulți oameni făceau mișcări cât mai variate, cu atât starea lor de spirit era mai bună. Cu toate acestea, nu a putut fi determinată nicio influență asupra simptomelor. Gloster spune că rezultatele obținute de echipa sa sugerează că doar activitatea nu este suficientă pentru a reduce simptomele tulburărilor mintale, dar poate cel puțin îmbunătăți starea de spirit a pacienților.

El adaugă că, deși datele au fost colectate înainte de pandemie, rezultatele sunt relevante și în lumina restricțiilor din timpul actualei pandemii. Deoarece multe activități sociale și recreative au fost întrerupte, varietatea mișcărilor multor persoane a fost, de asemenea, limitată. Diverse studii efectuate de echipe de cercetare de la Universitatea din Basel au reușit să demonstreze că pandemia a afectat psihicul populației, iar rezultatele prezentului studiu sugerează că limitarea activităților ar putea juca un rol în acest sens.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 02-04-2021 | creare: 02-04-2021 | Vizite: 424
Bibliografie
Activity is good: Varied activity is better, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/03/210329122450.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!