Alimentația în gastrită

©

Autor:

Alimentația în gastrită

Tulburări ale tractului digestiv
Factorii care țin de stilul de viață, cum ar fi consumul excesiv de alcool, o dietă săracă în nutrienți sau cu un conținut scăzut de fibre, contribuie la multe  tulburări ale tractului digestiv deși unele probleme sunt legate de bacterii sau de sistemul imunitar.

Gastrita
Inflamația mucoasei stomacului, numită gastrită, provoacă disconfort sau durere, precum și greață și vărsături.
Gastrita care apare brusc, cunoscută sub numele de gastrită cu debut brusc (acută), poate fi cauzată de excese, în special de consumul de alcool sau de administrarea de medicamente cunoscute pentru efectul lor asupra mucoasei stomacului, cum ar fi aspirina.
Gastrita cronică se dezvoltă pe termen mai lung și poate fi cauzata de abuzul repetate  repetate cu alcool, tutun sau droguri.
O altă cauză comună este bacteria Helicobacter pylori. Gastrita se îmbunătățește de obicei cu medicamente și prin eliminarea cauzei care stă la baza apariție acestei afecțiuni.


Tratarea gastritei se poate realiza printr-un regim atent selectat bazat pe o alimentație care să nu irite stomacul.

Se recomadă evitarea oricăror alimente care irită mucoasa gastrică precum: zaharul alb, zahărul ars, cafeaua, pâinea integrală, carnea grasă, mezelurile, vânatul, conservele de carne, snițelul, tocăturile de carne, ouăle prăjite, laptele integral, margarina, smântâna grasă, branzeturile grase, înghețata, aluaturile calde, prajiturile cu zahăr alb, untul sărat, ridichile, usturoiul, legumele prăjite, migdale prăjite, băuturile prea reci sau fierbinți. Deasemenea lichidele se consumă numai între mese, pentru a se evita diluarea sucurilor digestive.

Tratamentul principal al afecţiunii este reprezentat de dieta naturală şi neiritantă, alimentaţie simplă, proaspătă şi bine gătită, repaus fizic şi exerciţii de respiraţie, pentru calmare, precum şi terapii naturale de relaxare. Tratamentul nutrițional se aplică individual, în funcție de starea nutrițională actuală și afecțiunile cumulative. Astfel planul alimentar al unei paciente obese cu hipertensiune și gastrită va fi diferit de planul alimentar al unei paciente supraponderale cu o gastrita hiperacidă.
O dietă personalizată de acest tip se poate solicita și discuta în cadrul unei consultații nutriționale la cabinet, în Iasi pe Str. Theodor Pallady nr. 8 sau online.


Date de contact Cabinet Nutritie Irina Florea

Telefon: 0749501162
WhatsApp: 0749501162
https://www.romedic.ro/florea-irina-cabinet-de-nutritie

Data actualizare: 30-06-2021 | creare: 30-06-2021 | Vizite: 133
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.