ROmedic Cabinete medicale Bacau Cabinete Psihologie Psihologie Bacau

Disfunctionalitatea cuplurilor,dezmembrarea familiilor,afectarea emotionala a femeii,a copiilor, are o cauza sigura:imaturitatea emotionala a barbatului,lipsa empatiei si fuga de responsabilitate.

Disfunctionalitatea cuplurilor,dezmembrarea familiilor,afectarea emotionala a femeii,a copiilor, are o cauza sigura:imaturitatea  emotionala a barbatului,lipsa empatiei si fuga de responsabilitate.
Autor: Psihoterapeut Rodica Barcan
Este o realitate socanta pentru societatea noastra dar si o constatare profesionala cum ca, zilnic zeci de cupluri traiesc drame emotionale,in cuplu lor existand de fapt trei sau patru persoane datorita relatiilor extraconjugale.De parca n-ar fi deajuns aceste triungiuri amoroase,mai exista si cate o mama a unuia sau celuilat care intra in acest joc "secret".
Drama se prelungeste dincolo de aceste relatii exhibitioniste a celor mari,iar presiunea emotionala, nesiguranta, lipsa de valori caracteriale, ating profund proprii copii.Copii de toate varstele si din toate partile celor implicati in aventura secolului:BARBATUL cu nevasta si amanta( dar si invers),pune un semnal de alarma asupra copiilor existenti in aceste familii.Cum vor fi ei,adulti devenind?Nu cred ca mai este nevoie de explicatii sofisticate stiintific.Exact modelul parintelui sau!
Intr-o analiza pe care am facut-o in ultimii ani asupra cazurilor din cabinetul meu referitor la disfunctionalitatea cuplului in sine, concluzioneaza indubitabil imaturitatea emotionala a barbatilor.Barbatul,in general a ramas in "evolutia" sa ,la instincte primare ,instinctul de supravietuire( material) si cel sexual.Convins fiind dar si amagitor realizand ,el isi extrage toatala sa valoare de om, din aceste paliere.Este explicabil cum toata energia sa o " disciplineaza" doar in enegie sexuala,lesne sa mai existe si o a doua femeie ,sau cate ,..nu mai conteaza.Abordarea sexuala cu cealalta femeie este directa, fara bariere de bun simt, cu materializarea oricarei fantezii sexuale.Da, pentru ca isi aleg acest tip de partenera dependenta de el material ,pe care o poate manipula,partenera la fel de iresponsabila . Se naste manipularea reciproca ,mutual negociata!!!.Nici unul nu si asuma identitatea mascata.De ce si ar i bate capul sa afle cauza pentru care alege sa traiesca asa si mai antreneaza in acest joc atatea fiinte ?O partenera care a invatat "oferta "diferentei din casa lui, pentru ca a devenit" prietena de suflet",..sinonimul amantei, femeii de moravuri.Pasii se aduna si barbatul nostru fuge dintr-o parte in alta, excitat de senzatia importantei sale si...cade, lat!Cade definitiv in mrejele prietenei de suflet pentru care -sa zbatut cu atata lume,cu propria lui familie.Doar ea a stiut si acceptat totul.Drama lui incepe,..viteazul zmeu devenind o umbra confuza ,constientizand in adieri,..ca "drama" era generala si produsa de mult timp doar ca personajele erau obosite in asteptarea sfarsitului telenovelei.Desi e acolo, apare ispita unei noi fugi,...o fuga irepetabila care il "salveaza" de a sta fata in fata cu sine insusi.
De partea cealalta femeia-sotie alege compromisul ca doar sunt copii la mijloc, o casa,.. nu?Sufletul ei se stinge incet, copii devin agiatati si de nestapanit in acest haos.O paste depresia! Are varianta sa accepte depresia ,sa o vindece, sa se resemneze si sa ramana PANA LA URMATOAREA..sau.. sa iasa sa devina si ea "prietena de suflet".Serialul naste mult mai multe episoade pe care copii le vor savura cu o curiozitate dureroasa.Imaginatia dumneavoastra poate continua,..dar va recomand doar imaginatia!!.Nu putem gestiona o ampla CRIZA sociala.

Cei care nu se regasesc ,ii felicit si ii admir!

Va astept cu multa consideratie la propria revolutie interioara!


Programari: 07 36 06 93 34
 
Programare