Eu nu råd de oameni ci cu oamenii !! Îi iau cu mine si...îi ascult, ii ascult.Îi inteleg,comunic cu ei ii provoc sa se cunoasca ca ființe umane. Ce rezulta?! Se inteleg lucruri încălcite din inconștient,se eliberează emoții din trecut, se instaleaza pacea interioara! Se înalță Constiinta pentru fiecare in parte!
ROmedic Cabinete medicale Bacau Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Bacau

Atasamentul de suferinta

 

 
 
Cum suferi din cauza ataşamentului si la ce ţi-ar putea servi? Ei bine ataşamentul de suferinţă are mare priză la public iar explicarea acestei popularităţi pe scurt sună aşa: te ataşezi de suferinţă pentru beneficiile secundare pe care le oferă.

 

Să-ţi dau câteva exemple din sfera relaţiilor de cuplu. O femeie este atrasă de bărbaţi cu probleme mari care trebuie neapărat rezolvate. Ea suferă groaznic în această relaţie pentru beneficiul de a nu-şi asuma responsabilitatea pentru propriile probleme. Un bărbat intră în tot felul de relaţii haotice sau dubioase trăind emoţii puternice pentru beneficiul de a ţine la distanţă stările depresive, spre care este în mod natural înclinat. Altcineva vine cu un puternic sentiment de neajutorare din copilărie şi se orientează spre parteneri ce par neputincioşi pentru, beneficiul de a-i controla sub masca social-acceptabilă a “ajutorului”. O altă persoană, pentru beneficiul de a nu fi abandonată îndură umilinţe de nedescris, chiar violenţa fizică.
Ce stă în spatele acestui ataşament nevrotic? Credinţa sau convingerea că beneficiul pe care îl ai prin intermediul suferinţei nu îl poţi avea şi în absenţa ei. Este ca şi cum ai crede că pentru a bea apă de izvor trebuie să te urci în tren şi să cobori în comuna Sǎncrăieni, judeţul Harghita. Nu crezi că există la magazinul din colţ, după cum în cazuri mai grave s-ar putea chiar să negi că există vreun magazin prin apropiere.

 
Programare