Eu nu råd de oameni ci cu oamenii !! Îi iau cu mine si...îi ascult, ii ascult.Îi inteleg,comunic cu ei ii provoc sa se cunoasca ca ființe umane. Ce rezulta?! Se inteleg lucruri încălcite din inconștient,se eliberează emoții din trecut, se instaleaza pacea interioara! Se înalță Constiinta pentru fiecare in parte!
ROmedic Cabinete medicale Bacau Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Bacau

Auto-manipularea in relatie

 

 

Orice relatie este o tranzactionare de aspiratii nobile care impacheteaza frumos o suma de neajunsuri, frici, nevoi de compensare sau de vindecare.

Esti manipulat in orice relationare in primul rand datorita modului in care functioneaza mintea ta si anume pe scurtaturi,  pentru ca din noianul de informatii si de stimuli putem procesa doar o anumita parte a ei.

Cea pe care o vom vedea este cea care convine cel mai mult orgoliului nostru, pentru ca vedem si auzim fix doar ceea ce ne permite Egoul. Cu alte cuvinte, ne-am creat o imagine de sine, o poveste despre noi insine, de ce facem si suntem intr-un anume fel, justificandu-ne esecurile intr-un mod convenabil noua.

Mintea lucreaza pe baza asociatiilor. Asociem perceptiile noastre cu emotii. Asa cum inveti sa nu te arzi cu focul in mod fizic, inveti si sa stai deoparte de un anume gen de om dupa ce te-ai ‘’ars’.  Sau dimpotriva, sa  depui armele in fata unui om banuit minunat pe baza experientelor trecute inconstiente.

Majoritatea amintirilor noastre se formeaza sub un prag de constientizare in mintea noastra mai putin constienta. Intuitia este de fapt expresia acestor informatii stocate subconstient.

Predicitibilitatea irationala sau exuberanta irationala este un concept  pentru a descrie supraestimarea in aprecierea valorii unui anume produs.La fel facem alegeri irationale cu privire la parteneri pentru ca intram intr-o stare de exuberanta hormonala si emotionala care brodeaza pe baza materialului “clientului”tot felul de iluzii minunate care exista doar in imaginatia noastra de fapt.

Invatam lucruri fara sa stim de fapt ca o facem. Orice interactiune cu un om lasa amprente memoriale neconstientizate si care ulterior determina simpatii sau antipatii spontante. Urcam oameni pe piedestal sau ii aruncam nonsalant intr-o subcategorie, pentru ca asa “simtim”.

Dragostea la prima vedere este un astfel de exemplu de climax de asocieri inconstiente care dau senzatie cu fiecare minut respirat in preajma celuilalt.

Vei vedea ceva la un om care va face click in subconstientul tau cu alte asocieri pozitive cu acea trasatura de caracter si automat il vei polei pe celalalt cu o gramada de calitati ce crezi ca vin la pachet.

Ce sanse ai sa iti invingi subconstientul?

Cu efort de autoanaliza poti sa constientizezi patternurile tale inconstiente, ce asocieri faci intre diverse trasaturi de caracter si om in sine. Mai departe, poti sa te mentii intr-o stare obiectiva, de inregistrare doar a ceea ce percepi, fara a face conexiuni sau a pune etichete.

Detasarea este starea emotionala ce trebuie experimentata in aceasta faza: in loc de imaginatie practica detasarea.

Aceasta o poti experimenta cand nu  ai un scop anume decat acela al observarii obiective a celui din fata ta.

Da satisfactie mintii tale analitice si nu imaginatiei tale. Placerea este la fel de mare insa diferita. Placerea imaginarii, reveriei si proiectiei poate fi inlocuita cu placerea ratiunii.Asteapta sa vezi mai multe manifestari ale unei trasaturi de caracter pentru a decide ca celalalt este chiar asa cum l-ai visat tu. A te grabi inseamna doar ca celalat iti va indeplini neasteptarile.

Adica nu te lasa vrajit de feminitatea, arta flirtului si a seductiei din femeia ce-ti capteaza interesul.In acest caz nu lasa INSTINCTUL sa predomine Ratiunea.

Iar tu nu te lasa fermecata de stabilitatea si puterea pe care o are el.De multe ori e numai a lui sau va fi numai a lui cand tu nu vei  mai vrea sa fii a lui. Pentru orice primesti trebuie sa dai ceva cerut in mod declarat dar de cele mai multe ori implicit.

Cand intalnesti un om asculta-l si intreaba-te ce nu spune prin ceea ce spune. Asculta-i si necuvintele.  De multe ori pot forma strofe demne de indoiala desi ceea ce ti-ai dori tu sa auzi este ceea ce produce fantezia din mintea ta..

Nu trai visul unei clipe cat o viata si nici nu ramane un infantil in intamplarile vietii.

 
Programare