Biosenzorul pentru detecția patogenilor din alimente

©

Autor:

Biosenzorul pentru detecția patogenilor din alimente
Agenții patogeni din mâncare nu sunt descoperiți decât după ce alimentele sunt consumate și provoacă boli și tulburări. Însă biosenzorul portabil dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pullman poate detecta bacteriile nocive înainte ca mâncarea să fie consumată. Informații despre realizarea acestui dispozitiv și rezultatele testelor la care a fost supus au fost publicate într-un articol în jurnalul științific Small.

Biosenzorul este capabil să detecteze și să amplifice semnalele emise de Escherichia coli O157:H7, un patogen alimentar care provoacă diaree severă și afectează rinichii. Dispozitivul folosește nanoparticule similare particulelor de făină, create din compuși organici și anorganici, având abilitatea de a menține activitatea unui număr mare de enzime pentru detectarea antigenilor (orice parte dintr-un microb care poate cauza o reacție în organism) dintr-o mostră.

Biosenzorul este mai mic decât un fir de praf și este format dintr-un grup de molecule dispuse sub forma petalelor unei flori, ceea ce asigură o suprafață largă pentru imobilizarea enzimelor cu o activitate ridcată, de care este nevoie pentru detectarea bacteriilor.

Cercetătorii au pantentat dispozitivul și acum lucrează la dezvoltarea unor noi versiuni, pentru detectarea altor patogeni, precum Salmonella.

Scopul lor este să creeze dispozitive simplu de utilizat de oricine, la fel ca testele de sarcină sau glucometrul.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 17-04-2019 | creare: 23-06-2016 | Vizite: 1096
Bibliografie
Food pathogen detection via handheld `nanoflower` biosensor, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/310980.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul pentru detectarea bacteriilor din alimente
  •