Blue cohosh - Caulophylum thalictroides

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Caulophylum thalictroides

Denumire populara: blue cohosh

Habitat: SUA

Partile utilizate: Radacina si rizomii.

Actiune: Tonic uterin, stimuleaza menstruatia, antispastic, antireumatic, diuretic.

Indicatii terapeutice: Planta este un tonic uterin excelent si poate fi utilizat in orice situatie de slabiciune sau pierdere a tonusului. Poae fi folosit in timpul sarcinii, daca exista riscul de avort. Datorita actiunii antispastice, amelioreaza durerile travaliului fals si dismenoreea. Totusi in cazul unui travaliu real, planta este indicata chiar inainte de nastere, pentru a asigura o nastere usoara. Stimuleaza menstruatia intarziata sau absenta si amelioreaza durerile menstruale. Planta este utilizata pentru efectul antispastic in colici, astm sau tuse convulsiva. Are faima de a ameliora durerile reumatice.

Combinatii: Pentru fortificarea uterului se poate combina cu radacina de unicorn, talpa gastei si/sau coada soricelului.

Preparare si administrare: Decoct - se pune 1 lingurita de radacina uscata intr-o cana cu apa, care se fierbe 10 min. Se bea de trei ori pe zi. Tinctura - 0,5-2 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Data actualizare: 12-05-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 2677
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!