ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Psihologie Psihologie Iasi

Anunțuri & noutăți

14-04-2020

Sunt tot eu!

Preț: 120
"Mai ales sufletului trebuie să îi dăm îngrijire, dacă vrem ca trupul să o ducă bine" Platon (dialogul Charmides)
În orice boală psihosomatică, mai întâi apare reacția, interpretarea și apoi se generează transformarea și dezechilibrul psihic.
Îți propun să intervii în programul propriu de credințe și interpretări și să te folosești de capacitatea creierului de imaginație si emoții, astfel încât să rescrii ceea ce trăiești și să alegi să trăiești!
03-03-2020

Relatiile de cuplu

Ştim cu toţii că într-un cuplu, cei doi, ar trebui să se completeze. Ceea ce nu are unul, să aducă celălalt. Diferenţele individuale sunt cele care, paradoxal, ne fac să ne îndrăgostim. Dar dacă nici măcar nu ştim în detaliu care sunt aceste diferenţe. cum arată pentru mine să fiu iubit/ă faţă de cum arată pentru iubita/ul mea/meu să simtă că e iubit/ă, nu vom reuşi nicicând să le echilibrăm.
Acest proces de echilibru presupune inteligenţă emoţională şi implicare. Nu este greu de făcut, dar trebuie făcut constant.
O relaţie de cuplu este o atitudine de prezenţă, în care atât tu cât şi partenerul ştiţi că vă puteţi baza unul pe altul, te simţi prezent pentru că faci ceea ce-ţi asumi, indiferent de ce anume îţi asumi.
24-02-2020

What are zou able to see?

What are zou able to see?
Preț: 120 ron
SIMPTOMELE TRAUMEI PE CARE LE VEDEM!

Coșmaruri
Flashback-uri
Insomnie
Izbucniri de furie
Retragerea dintre oameni/Însingurarea
Hipervigilenţa
Dificultăți de conectare cu oamenii
Autoagresiune
Evitare
Oboseală / Letargie
Atacuri de panica
Schimbări de dispoziție.

SIMPTOMELE TRAUMEI PE CARE NU LE VEDEM!

Gânduri că nimeni nu poate fi de încredere
Gânduri ca toţi vă vor face rău-vă vor răni
Gânduri că toată lumea înșeală sau sunt necinstiţi
Gândurile că împărtășirea sentimentelor tale vor duce la pierderea oamenilor
Credința că nu ești / nu vei fi niciodată în siguranță
Temeri intense de pierdere și abandon
Rușine
17-01-2020

Be your change!

Be your change!
Stressors are a normal part of life, when they are in manageable limits they are
viewed as stimulation and challenges. However, when stressors increase in intensity, they can overwhelm an individual’s ability to cope and disrupt her psychological equilibrium. During the intake process, you need to ask questions
about situational stressors that might have served as precipitating factors in the
development of the presenting problems.
To avoid burnout, burn in. Follow your passion, be emotionally
involved, and stay curious.
""Change will not come if we wait for some other person or some other time. We are
the ones we’ve been waiting for. We are the change that we seek."
—BARACK OBAMA
18-12-2019

Inconştient vs Conştient

Inconştient vs Conştient
Durerea este o descriere corecta a tristetii, suferintei si a stresului care umplu viata pacientului.
Trasatura comuna a practic tuturor problemelor pacientilor veniti la terapie este durerea si suferinta emotionala. Chiar daca se plang de anxietate, depresie, probleme intr-o relatie, sentimente de neadaptare sau altele, durerea si consecintele ei sunt principalul motiv pentru care pacientul cauta ajutor.
Anxietatea lor generalizata este o consecinta a expunerii lor constante dar nerecunoscute la niste ganduri sau imagini puternice legate de cele mai urate scenarii pe care mintea lor inconstienta creativa le poate produce. In mod similar, atacurile de panica si fobiile implica de obicei experienta rapida dar intensa a unei imagini sau gand produs inconstient. Aceste cazuri difera de anxietatea generala doar prin faptul ca aceste imagini producatoare de fobii implica de obicei un final groaznic specific.
Frica de spatiile inchise, spre exemplu, a fost auto-produsa de un client, fara sa-si dea seama, caci avea remarcabila capacitate de a trai experienta puternica a tuturor imaginilor, sunetelor si senzatiilor produse de peretii unei cladiri care il inchideau ca intr-o pestera.
18-10-2019

Fii curios!

Preț: 110 ron
Trauma este o rană psihică care te întărește psihologic, care apoi interferează cu capacitatea ta de a crește și a te dezvolta. Te doare și apoi acționezi din cauza durerii.
Trauma nu este ceea ce ți se întâmplă, ci ceea ce se întâmplă în interiorul tău, ca urmare a ceea ce ți s-a întâmplat.
Trauma este acea cicatrice care te face mai puțin flexibil, mai rigid, mai puțin emoțional și te pune în gardă.
Socrate a spus că viața neexaminată nu merită trăită, ceea ce este adevărat. Cunoaște-te pe tine însuţi. Fii curios - curiozitatea înseamnă că nu știi cu adevărat și că ești deschis să afli și orice fel de rezultat.
Lumea este blândă, vă va sprijini, trebuie doar să vă sprijiniți și să vă cunoașteți pe voi înșivă. Puneți cât mai multă atenție în interior, nu asupra nevoilor voastre egoiste, ci asupra nevoilor dvs. reale, așa cum faceți la exterior. Nu-l neglijați pe celălalt.
 
Programare