Cauza decesului celor doi copii de la Dranic, incerta

Data publicării: 12-03-2007

 Craiova /Rompres/ - Cauza decesului celor doi copii de 3 si, respectiv, 4 ani, de la Dranic, si a starii grave in care se afla in continuare parintii acestora ar putea fi o intoxicatie cu o substanta organofosforica de genul verdelui de Paris, si nu o toxiinfectie alimentara.
 Directorul Autoritatii de Sanatate Publica /ASP/ Dolj, prof.dr. Dan Gabriel Mogos, a declarat, luni, pentru Rompres ca, daca initial s-a crezut ca este  vorba de o toxiinfectie alimentara, intrucat simptomele au aparut la trei ore dupa ce au luat cina sambata seara, evolutia ulterioara a infirmat acest diagnostic.
 "Initial am crezut ca este vorba de o toxiinfectie alimentara. Familia Burca Florin consumase sambata seara la cina ciorba de peste pe care il cumparasera de la un vanzator ambulant, paine, alune si bere. La cateva ore li s-a facut rau, copilul cel mic decedand pana dimineata, iar cel mare a decedat, la spital, duminica seara. Si parintii sunt in continuare in stare grava, motiv pentru care in aceasta dimineata am decis sa ii transferam din sectia de Boli Infectioase in cea de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova. Speram ca medicina legala care se ocupa de necropsiile cadavrelor celor doi copii sa ne ajute sa stabilim cauza acestei intoxicatii", a spus directorul ASP Dolj.
 Potrivit Autoritatii de Sanatate Publica Dolj, la trei ore dupa cina de sambata seara, cei doi copii si parintii lor au acuzat varsaturi, dureri abdominale si scaune diareice, afebrilitate, ameteli si lipotimie. Pana dimineata, copilul cel mic a decedat in urma unui stop cardiorespirator, iar ceilalti trei membri au fost transportati cu o ambulanta la Spitalul de Boli Infectioase ""Victor Babes"" din Craiova, iar dupa cateva ore au fost transferati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta. Din pacate, si copilul cel mare, de 4 ani, a decedat, duminica seara, in jurul orei 22,00. Pentru ca si starea celor doi parinti este in continuare foarte grava, acestia au fost transferati, luni dimineata, din sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova in cea de Terapie Intensiva pentru a fi in permanenta supravegheati.
 Directorul ASP Dolj a spus ca pana la aparitia rezultatelor de la Institutul de Medicina legala Craiova, Medicina Preventiva continua ancheta epidemiologica, iar, in functie de rezultate, cazul ar putea fi preluat si de catre Procuratura.


Sursa: ROMPRES

12-03-2007, Vizualizari 918
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.