Cele cinci reguli de aur pentru a slabi rapid

Data publicării: 12-06-2007

Elevele silitoare aplica, pentru a slabi rapid, metoda dr. X. Exista, apoi, autodidactele care culeg idei de ici si de colo si isi fac bucataria singure. Oare gresesc? "Nu, raspunde dr. Jacques Fricker /care a publicat recent, la Editura Odile Jacob, cartea "Le Régime liberté" (Regimul libertate), si, in colaborare cu Anne Deville, lucrarea "Cuisiner vite et bon" (Cum sa gatim repede si bine)/. Cu conditia sa se respecte anumite reguli". Emmanuelle Blanc, semnatara articolului inserat in saptamanalul feminin parizian Madame Figaro, noteaza, in continuare, recomandarile expertului francez in nutritie.
    1. Sa sucim - odata pentru totdeauna - gatul acestui zvon ce pledeaza postul absolut dupa ora 18.00!
    "Privandu-ne de cina, nu dobandim nimic altceva decat un sentiment de frustrare si de izolare fata de restul familiei si prietenilor. Mai mult, cu burta goala, se doarme prost. Faptul de a manca stimuleaza, intr-adevar, secretarea de serotonina, un hormon ce favorizeaza detenta si, astfel, pregateste pentru somn." De asemenea, nimic nu justifica cedarea noastra in fata sacrosanctei devize "pranz de print, cina de cersetor". "Seara nu se stocheaza mai mult decat ziua. Fiecare trebuie, deci, sa decida in functie de gusturile proprii, de cantitatea sa de munca, de obiceiurile casei... ce masa va fi privilegiata si care va fi usoara."
    2. Sa nu fim monomaniaci!
    Este curios faptul ca dietele ce sacralizeaza un singur aliment /ananas, paste, orez, grapefruit, oua.../ sau un singur grup de alimente /proteine, supa "care arde grasimile".../ par imediat mai eficiente decat celelalte. Este o simpla iluzie: "In afara de cateva carente si de multa lehamite, nu vad nimic ce ar putea veni din aceasta. Doar diversitatea permite asigurarea echilibrului si o rezistenta de durata."
    3. Sa ne satisfacem pofta de zahar!
    Sa fim indulgenti cu micile noastre slabiciuni: "Multe femei au pofta, mai ales dupa cina, de o mica nota dulce. Sa isi faca, prin urmare, placere: nu un patratel de ciocolata, o lingurita de crema de castane sau putina miere intr-un iaurt le vor strica eforturile. Dimpotriva, ele vor fi mai putin frustrate, si, deci, cu o vointa mai puternica."
    4. Sa mancam alimente adevarate!
    Milk-shake, supa, crema, spuma... Plicurile cu hiperproteine nu sunt decat niste inlocuitori ai hranei. "Nu ne putem face mesele zilnice din ele din cel putin patru motive. Unu: din ele lipsesc anumiti nutrienti fundamentali, cum ar fi polifenolii; doi: suntem prea rapid dezgustati de ele, deci asaltati neincetat de pulsiuni alimentare; trei: sansele de stabilizare a greutatii corporale, la incheierea unui regim bazat pe aceste alimente 'false', sunt foarte scazute; patru: ele sunt gradul zero al convivialitatii." In concluzie, sa recurgem la ele doar odata, din cand in cand, atunci cand nu avem nici macar timpul pentru a merge sa ne cumparam un sandvis.
    5. Sa pastram putina grasime!
    Grasimea este un element absolut indispensabil pentru organism. "'Nu' excluderii totale, 'da' zgarceniei! Intre una si trei linguri de ulei pe zi, este un compromis bun. Si chiar daca este un pic mai putin 'corect din punct de vedere dietetic', se poate inlocui partial uleiul cu smantana sau unt."
    Bonus: masaj anticelulitic.
    Lipomasajul este cea mai recenta tehnica pusa la punct de cercetarea LPG pentru a scapa de celulita recalcitranta. Noutatea este ca se utilizeaza Roll'in /unul dintre cele trei capete ale ultimului  aparat de endermologie, Keymodule/ pentru a trata in profunzime zone foarte tintite: abdomen, brate, dosul pulpelor... Acest cap face sa se "topeasca" grasimile! Dar asta nu este tot: practicianul va pune sa faceti si cateva miscari de gimnastica. Contractiile musculare ii permit sa tinteasca mai bine masa grasa. Gratie acestei combinatii - aparat plus miscare -, celulita se topeste cu viteza mare: sunt necesare doar sase sedinte in loc de zece.
Sursa: Rompres, 12-06-2007, Vizualizari 2503
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.