Cele mai potrivite ingrediente pentru samponul tau de par

©

Autor:

Cele mai potrivite ingrediente pentru samponul tau de par

Cosmeticele pentru par indeplinesc functia atat de a proteja si de a pastra parul sanatos, cat si de a corecta eventualele modificari care pot aparea pe scalp. Din acest punct de vedere, este interesant ca, pe baza unor formularii atente care respecta pH-ul si caracteristicile hidrolipidice ale pielii scalpului, se incorporeaza treptat cele mai recente progrese in acest domeniu. Astfel, recomandam o baza de ingrediente precum cele descrise in samponul neutru, la care se adauga si alte ingrediente active, in functie de conditiile pe care dorim sa le imbunatatim.

 

Care sunt cele mai comune formule sau ingrediente ale sampoanelor?

Acestea sunt bazele pe care le recomandam, si care, desigur, pot fi modificate prin adaugarea mai multor elemente:

  • Sampon neutru: pantenol, colagen, aminoacizi de keratina, complexe de vitamine;
  • Sampon pentru par uscat: extract de germeni de grau, vitamina E, proteine ​​din lapte;
  • Sampon pentru par gras: extract de Hammamelis, biosulf, extract de urzica alba;
  • Sampon contra matretii: extract din coaja de salcie, extract de mesteacan, piritiona sau climbazol;
  • Sampon pentru prevenirea caderii parului: placenta vegetala, extract de Ginkgo biloba;
  • Sampon Moroccanoil pentru par colorat: proteine ​​de mătase hidrolizate, protectie solara, vitamina E;
  • Sampon pentru volum si stralucire: agenti de conditionare, extract de musetel, extract de galbenele;
  • Sampon după transplant de par: Aloe Vera, extract de ovaz, extract de germeni de grau, bisabolol, acid salicilic.

Gaseste samponul potrivit la magazinul Haircare.ro!

 

Sunt parabenii nocivi pentru par?

Parabenii sunt compusi chimici utilizati cu rolul de  conservanti  in formularile cosmetice si farmaceutice si chiar in industria alimentara, datorita proprietatilor lor bactericide si fungicide. Astfel, in lumea cosmeticelor, este obisnuit sa le intalnesti in sampoane, creme hidratante, geluri de ras, autobronzante sau paste de dinti.

 

Cei mai comuni parabeni sunt metilparabenul, etilparabenul, propilparabenul si butilparabenul.

 

Eficacitatea lor ca si conservanti, costul lor scazut, inofensivitatea lor si eficacitatea nedovedita a ingredientelor naturale care pot inlocui functiile parabenilor explica utilizarea lor pe scara larga, desi controversele cresc in prezent cu privire la utilizarea lor zilnica. Astfel, exista afirmatii precum cea a biologului molecular Philippa Darbre (University of Reading) care leaga tumorile mamare de aplicarea unor produse precum deodorante, creme, spray-uri  pe pielea axilei. Pe de alta parte,  voci precum cea a medicului oncolog dr. Ricardo Cubedo (Clinica Universitara Puerta de Hierro din Madrid) sunt dedicate sigurantei parabenilor, indepartandu-se de opiniile alarmiste.

 

Adevarul este ca nu exista dovezi clare care sa lege parabenii de tumori, probleme endocrinologice, tulburari fetale, desi in unele cazuri sunt legate de alergii, dermatite,  care, pe de alta parte, pot aparea si datorita altor componente ale sampoanelor, precum parfumurile, aspect care depinde de sensibilitatea  fiecarei persoane.

 

Iti recomandam sa citesti cu atentie ingredientele samponului pe care il alegi,  cunoscand in prealabil starea parului tau si stabilind nevoile acestuia.

Iar in cazul in care nu esti sigur care e samponul potrivit pentru tinei,  consulta un specialist in sanatatea parului care iti va spune exact de ce ai nevoie si te va ajuta sa eviti eventualele leziuni ale scalpului cauzate de utilizarea unui sampon cu ingrediente gresite.


Data actualizare: 29-07-2022 | creare: 29-07-2022 | Vizite: 685
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: