Chelone glabra

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Chelone glabra

Denumire populara: nu are

Partile utilizate: Partea aeriana uscata.

Actiune: Colagog (favorizeaza eliminarea secretiilor biliare), hepatic, antiemetic (cu actiune preventiva sau curativa in greturi sau varsaturi), stimulant, laxativ.

Indicatii terapeutice: Chelone glabra este un agent excelent pentru problemele ficatului. Actoneaza ca un tonic asupra intregului sistem digestiv. Are un efect stimulator asupra sucurilor digestive. Planta este utilizata in calculi biliari, inflamatia vezicii biliare si icter. Stimuleaza apetitul, amelioreaza colicile, constipatia si icterul. Extern, se foloseste pentru sani inflamati, ulcere dureroase si hemoroizi.

Combinatii: Pentru ameliorarea constipatiei, aceasta planta se combina cu nucul cenusiu. Pentru icter, cel mai bine se utilizeaza impreuna cu armurariu si alte tonice hepatice, precum gentiana.

Preparare si administrare: Infuzie - se toarna o cana de apa fierbinte peste 2 lingurite de planta uscata si se lasa la infuzat 10-15 min. Se bea cate de trei ori pe zi. Tinctura -1-2 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Data actualizare: 13-04-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 2132
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!