Cimicifuga (Actaea Racemosa)

©

Autor: Redacția ROmedic

- dureri de spate - Dureri severe si rigiditate in partea de sus a spatelui si gat, precum si in partea de jos a spatelui, cu dureri care se extind spre coapse sau solduri. Acest remediu ajuta adesea durerilor de spate din timpul menstruatiei, cu crampe si senzatie de greutate. Persoana care are nevoie de acest remediu este de obicei vorbareata si energica, insa devine agitata si depresiva daca se imbolnaveste.

 

- depresie - Persoanele care au nevoie deacest remediu sunt pline de energie si vorbarete cand sunt sanatoase, insa suparate si sumbre cand sunt bolnave, cu frici exagerate. Alte indicatii pot fi menstruatiile dureroase si durerile de cap ce implica si gatul.

 

- dismenoree - Pentru durerile si crampele care se agraveaza odata cu cresterea fluxului, dureri in gat si spate, cu tensiune musculara si dureri ascutite care strabat in sus si jos spre coapse. Femeia este cel mai probabil nervoasa, entuziasta si vorbareata, insa pesimista si tematoare cand este bolnava.

 

- fibromialgie - Persoanele care au nevoie de acest remediu sunt adesea energice si vorbarete, insa devin depresive si tematoare cand sunt bolnave. Durerea si rigiditatea muschilor pot fi insotite de dureri intepatoare agravate de frig. Gatul si muschii spatelui pot fi foarte tepeni, iar persoana poate avea dureri de cap si alte probleme in timpul menstruatiei.

 

- sindromul premenstrual si menoragie - Acest remediu poate fi de ajutor menstruatiilor neregulate si dureroase, cu dureri ce coboara spre solduri si coapse, sau crampe asemanatoare cu durerile din timpul travaliului. Sindromul premenstrual mai poate include dureri de cap cu intepenirea gatului si spatelui. Este posibil ca femeia sa fie vorbareata, agitata tematoare si deprimata inainte de menstruatie.

 

- migrene - Cimicifuga este indicata pentu migrene cu dureri pulsante sau dureri ascutite in ochi. Durerea de cap este adesea asociata cu menstruatia, sau apare dupa o perioada indelungata de studiu sau ingrijorare. Durerea cuprinde si muschii gatului, care devin rigizi si durerosi. De obicei vorbareata si plina de energie, persoana afectata este obosita si sumbra, sau chiar plina de temeri. Durerea se agraveaza de la miscare si poate scadea daca pacientul mananca.

 

- osteoartrita - Durere si rigiditate severe, agravate de frig, in special daca sunt afectate articulatiile superioare sau gatul. In zona se simt dureri sagetatoare sau spasme, iar inflamatia poate fi mai grava in timpul menstruatiei.

 

- depresie postnatala - Acest remediu este folositor cand femeia este depresiva atat din motive fizice, cat si hormonale. Aceasta simte ca un "nor intunecat" i-a patruns in viata si tot ce se intampla nu este bine. Foarte nerabdatoare si sumbra, pacienta poate incepe sa creada ca nu este capabila sa aiba grija de copil, sau poate deveni iritabila si vorbareata, spunand si facand lucruri fara sens.

 

- tituit in urechi (acufene) - Persoanele care raspund pozitiv la Cimicifuga sunt foarte sensibile la zgomot si au adesea dureri si tensiuni musculare in gat si spate. Aceste persoane sunt de obicei energice, nervoase si vorbarete, insa devin deprimate si tematoare cand nu se simt bine. Alte indicatii sunt dureri de cap si probleme in timpul menstruatiei.

 

- sarcina si nastere - Remediul este util pentru femeile care sunt nervoase si vorbesc mult, avand tendinta sa fie plangarete si sumbre in timpul sarcinii. Acestea pot deveni prea agitate si se tem sa nu piarda sarcina - cateodata au dureri asemanatoare cu cele din timpul travaliului, sau dureri care iradiaza din sold in sold si spre coapse.


Data actualizare: 10-07-2011 | creare: 07-12-2008 | Vizite: 20503
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!