Controlul contaminării și minimizarea riscului de răspandire a bolilor

©

Autor:

Controlul contaminării și minimizarea riscului de răspandire a bolilor
Advertorial oferit de MTI Romania

Dintotdeauna domeniul sănătăţii s-a confruntat cu probleme serioase, de la apariţia bolilor noi precum Covid, până la gestionarea infecţiilor asociate asistenţei medicale în contextul apariţiei rezistenţei la antibiotic, la toate acestea se adaugă costuri de îngrijire ridicate. Cea mai folosită metodă de decontaminare în unităţile medicale este curăţarea și dezinfecţia, astfel se îndepărtează și se distrug microorganismele de pe suprafeţe. Din păcate, acest proces nu este simplu sau ușor și pune o presiune suplimentară asupra asistenţei medicale.

Într-o lume în continuă schimbare, tehnologia și inovaţia sunt motoarele care ne ajută să dezvoltăm și să integrăm sisteme optime pentru decontaminare. În acest context, au aparut soluţii complexe care facilitează dezinfectarea suprafeţelor, obiectelor şi echipamentelor atingând un nivel de decontaminare de 99.9%.

Mașina de spălat și dezinfectat ploști permite spălarea automată a acestora, dezinfectarea cu aburi și detergent sub presiune și reducerea riscului de răspândire a bacteriilor și ciupercilor cu până la 99,99% (Ref: Walder M, Nilsson B. Validation of Clostridium difficult spore elimination in Arjo flusher disinfectors: Tornado/FD18-series, Ninjo/FD16-series & Typhoon SP6000. Department of Medical Microbiology, Faculty of Medicine, Lund University. 2018). Are ciclu de funcţionare scurt cu consum redus de energie. O serie de cicluri de apă de înaltă presiune livrate prin duze fixe și rotative situate strategic și urmate de o fază de aburi produce un rezultat care îndeplinește și depășește cerinţele stricte de curățare și dezinfectare.

Mașina de spălat și dezinfectat paturi are o capacitate mare de curăţare și dezinfectare a paturilor și a altor obiecte lavabile din spitale. Spală, dezinfectează și usucă paturile de spital cu presiune și aburi, automat și fară intervenţia personalului, astfel încât reduce trasmiterea bolilor de la pacient la pacient.

Sistem de compactare a deșeurilor medicale. Este ideal în orice spital datorită faptului că sterilizează orice tip de deșeuri bilologice, la o temperatură de 150 grade Celsius. Compactează și reduce volumul deșeurilor cu 80-90% faţă de volumul iniţial și elimină riscul contaminării personalului medical și al mediului înconjurător.

Sistem de tocare a deșeurilor medicale. Trasformă deșeurile umane în particule fine și le evacuează în sistemul de canalizare fară a exista riscul de contaminare. Are un timp de lucru redus și un consum economic de energie. Reduce riscul de contaminare a secţiei și a personalului cu germeni proveniţi din deșeurile umane și elimină riscul de accidente de muncă.

MTI Romania
www.mt-intl.ro

Data actualizare: 20-07-2020 | creare: 20-07-2020 | Vizite: 345
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!