Dispozitivul pentru monitorizarea vaccinărilor

©

Autor:

Dispozitivul pentru monitorizarea vaccinărilor
În țările slab dezvoltate și regiunile cu acces redus la servicii de sănătate, calendarul vaccinărilor copiilor este adesea neglijat, de cele mai multe ori involuntar, ducând la apariția problemelor de sănătate care pun în pericol viața copiilor.

Pentru a îmbunătăți rata de vaccinare chiar și în regiunile fără acces la informare și servicii medicale, un grup de cercetători a dezvoltat un dispozitiv care se plasează la glezna nou-născuților.

Dispozitivul a fost realizat momentan pentru copiii din Pakistan și Nigeria, unde sunt necesare  4 vaccinuri esențiale în primele 14 săptămâni de viață.

Produsul numit Reminder Indicator Vaccin (VIER) are forma unei brățări, a fost dezvoltat de compania Timestrip și dispune de un simplu sistem de numărătoare inversă cu afișaj ce arată cât timp mai este până la următoarea vaccinare programată. Are la bază un proces chimic predictibil care eliberează un colorant alimentar, pentru a monitoriza progresul și cât timp mai este până la următoarea vaccinare necesară.

Sunt trei brățări diferite, fiecare de o culoare diferită și cu un timp diferit, fiind selectată de personalul medical brățara potrivită în funcție de data următorului vaccin. După primul vaccin de la naștere se dă o brățară galbenă până la săptămâna 6 când se administrează al doilea vaccin. Ulterior se oferă brățara mov pentru vaccinarea de la 10 săptămâni și apoi una albastră pentru vaccinarea de 14 săptămâni.

Această soluție ar putea fi una ieftină și eficientă pentru a contracara efectele nerespectării programelor de vaccinare din regiunile cu acces limitat la informare și servicii medicale.

Sursa: MedGadget

Data actualizare: 04-07-2019 | creare: 22-12-2017 | Vizite: 1244
Bibliografie
(1) Timestrip Vaccine Indicator Reminder Helps Parents to Stay on Immunization Schedule, link: https://www.medgadget.com/2017/12/timestrip-vaccine-indicator-reminder-helps-parents-poorly-developed-places-stay-immunization-schedule.html
(2) Timestrip smart indicators helping to avoid missed vaccinations, link: https://www.live-pr.com/en/timestrip-smart-indicators-helping-to-r1050718565.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Speranțe pentru vaccinuri produse mai ieftin și cu o perioadă mai mare de valabilitate
  • Vaccin împotriva gripei porcine care oferă perspective pentru dezvoltarea unui vaccin universal pentru oameni
  • Substanțele toxice din compoziția unui vaccin și riscul intoxicării post-vaccinare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum