ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Sexologie Sexologie Bucuresti

CUM POT SA FAC CA PSIHOTERAPIA SA MEARGA MAI BINE?

CUM POT SA FAC CA PSIHOTERAPIA SA MEARGA MAI BINE?
Autor: psih dr. Gabriela Marin
1. Nu sariti peste sedintele programate, urmariti sa respectati periodicitatea stabilita impreuna cu psihoterapeutul. Pentru ca schimbarea sa se produca este nevoie de o anumita ritmicitate.

2. Faceti-va temele pe care le primiti pentru acasa. Este necesar sa realizati aceasta, tocmai pt a aduce schimbarea mai concret in viata voastra. Timpul petrecut in cabinet cu psihoterapeutul este mai putin de 1% din tp vostru. Este important sa puneti in practica noile abilitati si tehnici invatate in cabinet.

3. Impartasiti ceea ce simtiti cu psihologul vostru. Veti obtine rezultate mult mai bune daca veti fi deschis si sincer si veti discuta cu psihoterapeutul ceea ce simtiti. Daca va simtiti rusinat sau jenat sau vi se pare ca ceva este prea dureros ca sa discutati, nu va fie teama si aduce-ti asta in sedintele de psihoterapie. Impreuna, puteti rezolvati si aceasta problema.

4. Dupa primele sedinte este posibil sa va simtiti mult mai bine. Nu intrerupeti terapia de unul singur. Schimbarea si progresele facute trebuie stabilizate. Asemeni unei fracturi , daca scoateti ghipsul pana cand osul este complet refacut, acesta poate ceda din nou si de data aceasta interventia poate fi mai complicata. Sfatuiti-va cu psihoterapeutul pentru a gasi momentul cel mai propice pentru a intrerupe terapia.
 
Programare