ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Sexologie Sexologie Bucuresti

DISFUNCTIILE SEXUALE MASCULINE

Autor: psih dr. Gabriela Marin
Disfunctia erectila - denumita si impotenta este incapacitatea de a mentine o erectie pana la terminarea actului sexual. In prezent, circa 10% dintre barbati sufera de aceasta tulburare sexuala. Impotenta poate fi determinata de cauze organice: diabet, alcoolism, fumat excesiv, arteroscleroza, efectele secundare ale altor medicamente prescrise, boli ale nervilor ce inerveaza penisul, boli cronice de tipul insuficientei hepatice sau renale. Cauzele psihologice care determina aparitia impotentei secundare sunt : anxietatea, soc emotional aparut in timpul actului sexual, un prim esec care genereaza anxietatea de performanta si teama ca nu va avea o performanta sexuala satisfacatoare, depresia, rutina sexuala, conflictele cu partenera.

Ejacularea precoce - se considera astazi ca ejacularea precoce este acea disfunctie sexuala masculina in care barbatul are in mod regulat tendinta de a ejacula inainte de a-si dori aceasta, neavand un control voluntar si constient sau capacitatea de a alege momentul in care sa ejaculeze. Este cea mai frecventa problema intalnita in sexologie si in terapia sexuala, 40% dintre barbatii occidentali sufera de ejaculare precoce.

Ejacularea intarziata - poate fi definita ca o inhibare a reflexului ejaculatorsi se manifesta prin intarzierea sau lipsa reflexului ejaculator. Desi barbatul se poate bucura de o erectie puternica si de o excitatie normala, are probleme in finalizarea actului sexual. Apare foarte rar, circa 0,5% dintre barbati avand aceasta tulburare sexuala. Cele mai multe cauze sunt de natura organica: diabetul zaharat, bolile de prostata sau terapia medicamentoasa. Cauzele psihologice se datoreaza conditionarii mentale si inhibarii reflexului ejaculator.

Dispareunia masculina - sau durerea in timpul actului sexual, este datorata aproape intotdeauna problemelor de natura organica: fimoza, bola infectioasa( mycoplasma, chlamydia), hiperexcitabilitatea glandului, inflamatia uretrei terminale. Cauzele psihologice pot fi: conflicte cu partenera, anxietate, o problema sexuala a partenerei, dezgust fata de sexualitate, frica de intimitate, tendinte homosexuale, etc
 
Programare