English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Explorări funcționale Explorări funcționale Bucuresti

Importanta mersului pe jos pentru sanatate

Autor: dr. Izabela Corina Platon

Mersul pe jos are numeroase beneficii pentru sanatate. Este o metoda simpla si la indemana oricui, cu foarte putine contraindicatii.

 

Pentru a putea avea efect asupra starii de sanatate, mersul trebuie sa fie sustinut, cel putin 30 de minute in fiecare zi, in majoritatea zilelor saptamanii.

 

S-a observat o corelatie directa intre viteza de mers si problemele de memorie( asa cum va asteptati, un mers in pas mai alert se coreleaza cu mai putine probleme de memorie).

 

Mersul ajuta la sanatatea aparatului cardiovascular, daca este efectuat in ritmul propriu al fiecaruia, astfel incat sa nu produca durere sau senzatie de lipsa de aer.

 

Mersul pe jos este o metoda excelenta de combatere a sedentarismului( lipsei de miscare), contribuind  la scadere in greutate, scaderea durerilor   articulare prin eliberarea de endorfine, scaderea riscului de diabet zaharat si imbunatatirea problemelor de somn. 

 

In combaterea starilor de depresie, studiile arata ca efortul fizic sustinut, timp de 45 minute de trei ori pe saptamana, minimum o luna, are efect benefic.

 

Incercati sa includeti mersul pe jos in programul zilnic. Veti avea numai de castigat!