ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Explorări funcționale Explorări funcționale Bucuresti

Explorări funcționale în Bucuresti

Spirometria este o investigatie rapida si simpla , care se efectueaza in cazul in care medicul considera ca lipsa de putere si oboseala pe care le descrie pacientul pot fi  cauzate de o disfunctie respiratorie. Ea consta intr-o respiratie completa pe care pacientul trebuie sa o efectueze intr-un dispozitiv conectat la un aparat numit spirometru. Pacientii trebuie sa fie cooperanti si sa inteleaga comenzile pentru a efectua aceasta investigatie.

 

Indicele glezna-brat este o investigatie simpla pe care medicul o recomanda in cazul in care pacientul are dureri la mers in membrele inferioare ce ar putea fi cauzate de ingustarea arterelor la nivelul membrelor ca in diabet , la cei care fumeaza de multi ani sau in alte situatii. Consta in masurarea tensiunii arteriale la nivelul gleznelor si la nivelul bratelor, urmata de calcularea raportului intre cele doua valori. In functie de rezultat, poate fi urmata de efectuarea unei ecografii de artere a membrelor inferioare.

 

Masurarea fortei musculare cu dinamometrul la brate consta in prinderea cu cele doua maini, alternativ,  a unui dispozitiv ce masoara forta de prindere. Aceasta este un indicator important a starii de fragilitate la pacientii varstnici sau reflecta recuperarea dupa o afectiune care a dus la scaderea fortei musculare.

 

Programari in intervalul de lucru afisat la numerele de telefon 0213412049 sau 0721527004.Listă servicii:

 
Programare