ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Ecografie Ecografie Bucuresti

Ecografie în Bucuresti

Ecografia este o metoda de explorare neinvaziva ce foloseste ultrasunetele pentru a reda structura organelor examinate.Ecografia 2D reda structura organelor examinate prin diferenta de densitate intre structurile traversate de ultrasunete.

Ecografia Doppler inregistreaza structurile in miscare, cum sunt globulele rosii din vasele de sange, dand informatii despre viteza sangelui in vase si cord , sensul de curgere si refluxul in caz de incontinenta valvulara .

 

Ecografia generala(abdomen si pelvis) se efectueaza pe nemancate sau dupa o pauza de 4-5 ore de la ultima masa , dupa administrarea in prealabil a unui absorbant de gaze,   cu vezica urinara in repletie(plina). Pacientii diabetici care fac insulina trebuie sa anunte acest lucru odata cu programarea.
Ecografia abdominala superioara se efectueaza pe nemancate si dupa administrarea unui absorbant de gaze.
Ecografia pelvina se poate efectua inainte sau dupa masa, dar necesita ca vezica urinara sa fie in repletie.

Prin ecografie abdominala generala  se pot examina ficatul, splina, pancreasul, vezica biliara, rinichii, uterul si anexele , prostata, vezica urinara. Se pot obtine si informatii privind stomacul si intestinul , dar investigatia de electie pentru acestea este endoscopia digestiva.
Ecografia de tiroida , mamara sau de parti moi nu necesita pregatire speciala.
Ecografia de san presupune ca in  zona axilara sa nu  fie folosit  deodorant pe baza de pulbere la momentul examinarii , pentru a nu  interfera cu rezultatul.


Ecografia de vene si artere nu necesita pregatire in prealabil.

Ecocardiografia se efectueaza cu pacientul aflat pe medicatia obisnuita, ce trebuie comunicata medicului examinator inainte de investigatie.

 

Aparatul  este Aloka Prosound 4000SD.

 


Programari la telefon 0213412049 sau 0721527004( numere apelabile in intervalul programului de lucru afisat)Listă servicii:

 
Programare