Drenajul limfatic - tratament

©

Autor:

Drenajul limfatic - tratament
Pentru a elimina starea de obseala, palpitatiile cardiatice si edemele, centrele cosmetice dispun de un tratament... drenajul limfatic.

Ce este drenajul limfatic?
Ca metoda de tratament, drenajul limfatic a fost utilizat si in cele mai vechi timpuri. Limfa reprezinta un lichid transparent, care hraneste celulele si tesuturile. Este "conducatorul" substantei nutritive si "colectorul" celulelor moarte, rezidurilor, virusilor, bacteriilor, a apei si a grasimilor. Sistemul limfatic joaca un rol important in functionarea organismului, aparandu-l de infectii.
Drenajul limfatic este considerat un "mecanism", prin care se elimina lichidele si grasimile.

Cum se efectueaza drenajul limfatic?

Comparativ cu aparatul circulator unde se gaseste o pompa dubla; ventriculul stang si drept, sistemul limfatic nu prezinta pompa, insa, isi are baza in capilare, terminandu-se in deget de manusa.
Mecanismul drenajului limfatic este unul simplu; vasele limfatice posed mai multe valve cu un singur sens, astfel, limfa trece dintr-o valva in alta fara a reveni. In plus, exista o valva pentru fiecare loc de varsare a celor doua ducte limfatice, impiedicand patrunderea sangelului in sistemul limfatic.
Peretii vaselor limfatice sunt foarte subtiri, fapt pentru care beneficiaza in totalitate de miscarile tesuturilor din jur. Medicii recomanda miscarea tot mai multa, ca mijloc de prevenire a edemelor membrelor inferioare. Explicatia este urmatoarea: limfa de la nivelul gleznei urca pana la cisterna cili, vasul limfatic este captat de contractiile muschiilor gambei si apoi ai coapsei.
Drenajul limfatic este indicat 100% in procesul de slabire. Rolul acestuia este de a actiona asupra lanturilor de ganglioni limfatici, reducand depunerile de grasime, celulita, detoxifierea si stimuleaza sistemul imunitar.

Care sunt efectele drenajului limfatic?
Drenajul limfatic prezinta numeroase efecte pozitive, cele mai importante sunt:
1. Anti-edematos; edemele (stagnarea sangelului in vene sau prezenta unei cantitati mari de clorura de sodiu si apa in sange) sunt eliminate
2. Edeme-cicatrizant; celulele constructoare se maresc, ducand la eliminarea zonei afectate a substantelor iritante si implicit la videcare
3. Imunizant si regenerant; masajul limfatic stimuleaza anticorpii si reface pielea uscata
4. Relaxant. Efectul drenajului limfatic se simte nu numai la nivelul musculaturii, ci si la microcirculatie, prevenind celulita.

Drenajul limfatic
NU este recomandat persoanelor cu implante metalice, boli de piele, epilepsie, stimulator cardiac, sterilet metalic, ciclu menstrual si femeilor insarcinate.

Data actualizare: 02-10-2022 | creare: 25-08-2009 | Vizite: 11290
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Este drenajul limfatic eficient? (procedura de drenare limfatică)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum