Efectele tratamentului cu cacao

©

Autor:

Efectele tratamentului cu cacao
Cacaua nu este numai ingredientul de baza a ciocolatei sau a prajiturilor, ci si in cosmetica. Tratamentul cu cacao este destinat persoanelor cu ten mixt, care doresc sa-si mentina pielea ferma si catifelata. Aceste beneficii sunt date de substantele active din cacao: antioxidante si anticelulitice.

Tratametul cu cacao este benefic asupra zonelor cu celulita existenta, diminuand-o. De fapt, nu numai o micsoreaza ci si ii pune o "bariera" in cazul formarii unei noi zone celulitice.

Cea mai utilizata extractie din cacao este untul de cacao, Theobroma cacao, deoarece are rolul de a asigura bronzarea naturala si uniforma.
In plus, "aroma de ciocolata" mentine pH-ul optim al tenului si un aspect stralucitor.

Saloanele cosmetice folosesc ingredientul, cacao, pentru refacerea tenului dupa tratamente. Terapia cu cacao include un complex de menta, papaya si lamaie - toate combinate redau pielii hidratarea, tonifierea si luminozitatea.

De asemenea, boabele de cacao sunt benefice in combaterea hipertensiunii arteriale; aceastea contribuie la dilatarea vaselor sangvine si impiedica formarea de cheaguri.
Cu ajutorul proprietatilor sale mareste nivelul serotoniei si endorfineie din creier, ridicand, astfel, si buna dispozitie.

Data actualizare: 24-02-2014 | creare: 25-08-2009 | Vizite: 6403
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: