Eko Core - stetoscopul inteligent

©

Autor:

Eko Core - stetoscopul inteligent

US FDA a aprobat un nou dispozitiv denumit Eko Core, care, ataşat la stetoscopul normal, amplifică şi înregistrează semnalele sonore, iar apoi transmite unda de sunet prin wireless la o aplicaţie din IPhone. Astfel, doctorii pot înregistra sunetele obţinute, având posibilitatea de a le asculta mai târziu şi de a semnala eventuale modificări în evoluţia tratamentului la un pacient.

De asemenea, Eko Core ar putea să îşi demonstreze utilitatea şi în cazul studenţilor la medicină.

Eko Core a fost inclus în studii clinice pentru descoperirea unui algoritm care să realizeze comparaţia între bătăile de inimă ale unui pacient cu unele deja înregistrate. Scopul este de a stabili dacă ritmul cardiac este normal sau anormal.

Una dintre întrebările studiului este dacă dispozitivul are capacitatea de a identifica într-adevăr zgomote cardiace patologice. Precizia unui diagnostic ar trebui să se îmbunătăţească şi informaţia captată ar trebui să sporească pe măsură ce aparatul este din ce în ce mai utilizat.


Eko Core s-a dovedit a fi util şi în lipsa algoritmului, în special medicilor de familie, care nu deţin vastele cunoştinţe în domeniu ale cardiologilor.

Dr. Charanjit Rihal, şeful secţiei de medicină cardiovasculară la Mayo Clinic, afirmă că dispozitivul este probabil cea mai importantă descoperire în ceea ce priveşte stetoscopul din ultimii ani.

Eko Core a fost lansat pe piaţă pentru 199 de dolari. El este disponibil şi inclus în stetoscop, la preţul de 299 de dolari.


Data actualizare: 13-06-2019 | creare: 10-09-2015 | Vizite: 1789
Bibliografie
Your doctor may soon check your heart with a smartphone, link: https://www.engadget.com/2015/09/03/eko-core-stethoscope-smartphone/?ncid=rss_semi
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: