Stetoscopul wireless pentru monitorizarea astmului

©

Autor:

Stetoscopul wireless pentru monitorizarea astmului

O echipă de cercetători din cadrul Universității Adam Mickiewicz din Polonia a dezvoltat un stetoscop wireless pentru utilizarea individuală la domiciliu, numit StethoMe, pentru monitorizarea afecțiunilor respiratorii ale copiilor, ca astmul, și reducerea vizitelor la cabinetul medical.

StethoMe este un dispozitiv medical inteligent destinat controlului ritmului cardiac și a funcției respiratorii din confortul propriei locuințe. Este un stetoscop wireless ce constă într-o singură piesă cu funcție de înregistrare și analiză care permite interpretarea sunetelor înregistrate. Datele sunt afișate pe ecranul de dimensiuni mici plasat pe spatele dispozitivului.
 
Produsul este ghidat de o aplicație, cu instrucțiuni clare de utilizare; înregistrează ritmul cardiac, temperatura corpului și sunetele pulmonare de pe durata respirației. Datele sunt procesate cu ajutorul unor algoritmi speciali.

Citește mai multe și despre Eko Core – stetoscopul inteligent.


Datele sunt afișate pe spatele dispozitivului, împreună cu eventuale semnal de alarmă în ceea  ce privește starea de sănătate a copilului, dar sunt transmise și wireless către smartphone, unde sunt stocate ca informații medicale și pot fi trimise medicului.

StethoMe a fost testat  în câteva spitale din Polonia, prezentând siguranță în utilizare și eficiență, pentru monitorizarea afecțiunilor respiratorii ca astmul.

Sursa: New Atlas
Foto: New Atlas


Data actualizare: 04-03-2020 | creare: 19-02-2018 | Vizite: 989
Bibliografie
(1) Wireless stethoscope made for monitoring asthma at home, link: https://newatlas.com/stethome-wireless-stethoscope/53371/
(2) AMU Team designs an innovative life-saving stethoscope, link: https://international.amu.edu.pl/home/home/news/amu-news/348253-amu-team-designs-an-innovative-life-saving-stethoscope
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Eko Core - stetoscopul inteligent
  • Inhalatorul inteligent pentru astmatici
  • Consumul de paracetamol în timpul sarcinii crește riscul copilului de a dezvolta astm
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum