Enzima din timus care previne bolile autoimune

©

Autor:

Enzima din timus care previne bolile autoimune
Într-un studiu recent publicat în Science Immunology, cercetătorii au identificat o enzimă din timus, esențială pentru celulele T imune pentru a identifica corect amenințările, protejând organismul de eventuale atacuri ale celulelor imunitare asupra țesutului sănătos.
Noile descoperiri au arătat faptul că enzima în cauză, numită KAT7, este necesară pentru a activa mii de gene necesare pentru „antrenarea” celulelor T imune pentru a nu ataca țesutul sănătos. Fără o pregătire adecvată, celulele T imune sunt expuse riscului de a împiedica bună funcționare a sistemului imunitar, ceea ce ar putea duce la afecțiuni autoimune, cum ar fi diabetul de tip 1 sau scleroza multiplă. Rolul crucial al lui KAT7 în menținerea celulelor T imune la sarcină a fost clarificat atunci când cercetătorii au folosit un nou medicament pentru a-i bloca funcția.

Cercetarea deschide calea pentru potențiale tratamente care să țintească KAT7, care ar putea modifica antrenamentul celulelor T imune după cum este necesar. Astfel de tratamente ar putea fi folosite fie pentru a împiedica celulele T imune de la stimularea afecțiunilor autoimune, fie pentru a supraîncărca celulele T imune pentru a lupta mai bine împotriva bolilor precum cancerul. „Cercetarea noastră arată că KAT7 ar putea fi vizat pentru a modifica antrenamentul celulelor T imune, astfel încât acestea să poată fie împiedicate să provoace autoimunitate, fie stimulate pentru a lupta împotriva bolilor”, au spus autorii.

Timusul este ca un organ descris ca o „tabără de pregătire” în care celulele T imune sunt antrenate să identifice și să lupte împotriva agenților patogeni și să nu atace organele sănătoase. Ca parte a acestei pregătiri, celulelor T imune li se arată o „previzualizare” a tuturor componentelor diferite ale țesuturilor sănătoase pe care le-ar putea întâlni odată ce părăsesc timusul.

sursa: Science Daily
foto: Celulele timusului produc AIRE (verde) care educă celulele T în curs de dezvoltare din jur (roșu). WEHI

Data actualizare: 02-02-2022 | creare: 02-02-2022 | Vizite: 483
Bibliografie
'Boot camp' enzyme prevents autoimmune conditions, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/01/220131185859.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Intervenția timpurie în tratamentul bolilor autoimune: beneficii evidențiate de un nou studiu
  • O afecțiune autoimună comună poate duce la dezvoltarea unei alte afecțiuni autoimune
  • Ratele bolilor autoimune ar putea fi reduse prin consumul de suplimente cu vitamina D sau acizi grași omega-3
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum