Expunerea la fluor în copilărie nu influențează dezvoltarea pe termen lung a copiilor
©
Autor: Teodorescu Mihai

Publicat în Journal of Dental Research, studiul a examinat efectul pe care expunerea la fluor în primii cinci ani de viață o are asupra măsurilor de funcționare executivă la vârsta școlară și asupra dezvoltării emoționale și comportamentale. Pentru studiu, cercetătorii au utilizat datele colectate inițial de la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani, care au fost examinați din nou la un interval de 7-8 ani de la momentul inițial.
Studiul a concluzionat că expunerea la apă fluorurată în primii cinci ani de viață nu a fost asociată cu modificări ale comportamentului sau ale dezvoltării emoționale. De asemenea, abilitățile de funcționare executivă nu au fost afectate. Astfel, copiii expuși la apă cu fluor întreaga lor copilărie, începând de la vârsta de 5 ani, au avut măsuri de dezvoltare emoțională, comportamentală și funcționare executivă cel puțin la fel de bune cu cele ale copiilor care nu au fost expuși la apa cu fluor.
„Apa cu fluor este eficientă în prevenirea cariilor dentare, iar studiul actual aduce dovezi suplimentare cu privire la siguranța utilizării apei cu fluor inclusiv de către copii”, a declarat președintele Asociației Internaționale pentru Cercetarea Stomatologică, Brian O‘Connell, decanul Facultății de Științe ale Sănătății din cadrul ColegiuluiTrinity din Dublin, Irlanda.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 13-10-2022 | creare: 13-10-2022 | Vizite: 380
Bibliografie
No adverse effects of early fluoride exposure found on childhood development, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221011120109.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Prea mult TV la 2 ani poate însemna o sănătate mai precară în adolescență
- Rolul surselor de zahăr în dezvoltarea obezității infantile
- Preferințele alimentare ale copiilor cu sindrom Down îi pot predispune pe aceștia la deficiențe nutriționale
- Stresul parental poate slăbi nivelul de comunicare dintre mamă și copil
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum