Află informații folositoare despre celulele stem

©

Autor: Redacția ROmedic

Află informații folositoare despre celulele stem
Advertorial oferit de catre Banca Stem Sure

Prima banca de celule stem, Banca Stem Sure le ofera parintilor din Romania, servicii medicale la stardarde eurpene in domeniul recoltarii de celule stem hematopoietice si mezenchimale.Pentru a putea oferi serviciile de calitate pe care si le doresc, Stem Sure este in colaborare cu BIOVAULT, o banca englezeasca ce stocheaza probe biologice recoltate la nastere.Aceasta posibilitate este disponibila pentru parintii din intreaga lume, exemplu stau recoltarile din peste 30 tari, Italia, Spania, Liban, Malta, Romani, Marea Britanie, iar probele au fost transplantate in spitale din intreaga lume cum ar fi, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie, Singapore, SUA.


Banca Stem Sure ofera procesare si stocare pentru ambele tipuri de produse biologice ce pot fi recoltate in momentul nasterii din sangele ombilical si din tesutul din cordonul ombilical. Se ofera posibilitate pentru stocare in recipiente multiple, analize extinse ale probei, testare HLA gratuita, transport gratuit in situatia unui transplant.


Recoltarea celulelor stem hematopoietice se poate face la nasterea bebelusului sau mai tarziu, din maduva osoasa a adultului. Cu toate acestea, recoltarea de celule stem la naştere, din cordonul ombilical are avantaje deosebite, pe care viitorii parinti au inceput sa le cunoasca şi in Romania. Recoltarea de celule stem la nastere este o metoda nedureroasa si nu afecteaza in niciun fel mama sau bebelusul, indiferent de tipul de nastere, fie pe cale naturala sau prin cezariana şi poate reprezenta o sansa la viata atat pentru bebelusul de la care s-a recoltat, cat si pentru un alt membru al familiei, compatibil genetic cu proba recoltata.


Banca Stem Sure ofera posibilitatea recoltarii de celule stem la nasterea bebelusului, de a procesa, analiza si depozita proba.In orice moment, in situatia in care familia are nevoie sa foloseasca proba pentru a trata copilul de la care s-a recoltat sau pentru orice alt membru al familiei, tot ce este de facut este sa se faca o solicitare de eliberare a probei catre banca de celule stem. In urma acestei solicitari, banca va expedia celulele stem catre spitalul unde va avea loc transplantul.
Exista posibilitatea recoltarii de celule stem si la maturitate, din maduva osoasa a pacientilor adulti.Recoltarea se face fie prin intervenţie chirurgicala sau prin tratamente de mobilizare a celulelor stem din maduva in sangele periferic. Indiferent de momentul recoltarii celulelor stem, la nastere sau la adult, prelucrarea celulelor stem este aceeaşi.In acelasi timp, indiferent ca ne tratam cu celule stem recoltate la nastere sau la adult se trateaza aceleasi boli.
Avantajul celulelor stem recoltate la nastere fata de celulele stem recoltate de la adult este concludent in momentul transplantului, astfel ca celulele stem tinere, ombilicale, pot fi transplantate chiar daca nu exista o compatibilitate perfecta intre pacient si proba, din motivul ca celulele stem ombilicale sunt foarte tinere si au un numar redus de markeri imunologici pe suprafata lor. Asadar, sunt mai uşor acceptate de organismul pacientului,apar mai rar reacţii adverse post-transplant, se grefeaza mai repede iar recuperarea post-transplant este mai rapida.


Celulele stem sunt celulele de la care se formeaza toate cele peste 200 de tipuri de celule ale organismului uman. Ele pot crea orice tip de ţesut sau organ prezent in corpul nostru.
In practica medicala curenta, ca tratament standard se folosesc  celulele stem hematopoietice. In prezent, peste 80 de boli grave, cu risc letal, pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem. Cele mai frecvente boli tratate sunt bolile hematologice, cancerele de sânge, cum ar fi, diverse tipuri de leucemii, limfom Hodgkin, limfom non-Hodgkin, Mielom Multiplu, boli imunologice, displazii de maduva hematogena.
Cu fiecare an sunt tratate noi boli cu ajutorul celulelor stem, iar Medicina Regenerativa ia amploare la randul sau.


Un exemplu de tratament de Medicina Regenerativa este metoda RIGENERA, recent ajunsa si in Romania. RIGENERA este un tratament foarte usor de aplicat, un transplant autolog si omolog cu micro-grefe de celule progenitoare specializate, ce trateaza leziuni dermatologice, cicatrici, artroze, tendinite, arsuri, picior diabetic si alte afectiuni similare din zona dermatologica sau ortopedica.


Data actualizare: 31-01-2021 | creare: 19-03-2019 | Vizite: 877
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: