Facebook lucrează pentru a accelera scanarea RMN

©

Autor:

Facebook lucrează pentru a accelera scanarea RMN
Cercetătorii de la laboratorul de Inteligență Artificială de la Facebook (FAIR) împreună cu New York University School of Medicine (NYU) fac eforturi pentru a accelera durata de scanare a aparatelor IRM.
Proiectul utilizează 3 milioane de imagini RMN colectate de NYU. În prezent, aparatele IRM au nevoie de la 15 minute până la o oră să ofere o imagine scanată deoarece folosește o cantitate mare de date. Cercetătorii își propun să reducă procentul de date pentru ca aparatele să genereze rezultate într-o perioadă mai scurtă de timp.

Mai exact, cercetătorii își propun să folosească inteligența artificială (artificial intelligence - AI) pentru a completa lacunele scanărilor IRM și a genera date sintetice care să fie conforme cu realitatea. Astfel, aparatele IRM vor procesa doar datele cele mai critice, urmând ca, prin utilizarea sistemelor AI, timpul de scanare cu IRM să fie de 10 ori mai rapid.

Există deja cercetări anterioare în care sistemul AI completează imaginile tradiționale. Spre exemplu, într-o tehnică numită super-rezoluție, AI poate face o imagine mai clară, prin faptul că se bazează pe imagini similare cu obiecte pe care le-a văzut în trecut.

Cu toate acestea, AI poate produce rezultate eronate atunci când intră în contact cu factori despre care nu au suficiente date. Spre exemplu, în recunoașterea facială AI nu identifică persoane cu o culoare a pielii închisă ca fiind umane. Aceste lucruri trebuie luate în considerare înainte ca specialiștii să recomande un tratament.

Nu există încă informații exacte despre durata acestei colaborări, dar Facebook afirmă că există potențialul de a continua această cercetare, cu alte tipuri de imagistică medicală, cum ar fi scanările CT.

Sursa: Quartz

Data actualizare: 06-09-2018 | creare: 06-09-2018 | Vizite: 942
Bibliografie
Facebook is dipping its toe into medical AI research. Url: https://qz.com/1365066/facebook-is-working-with-nyu-to-make-mris-faster/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • RMN-urile pot deveni mai sigure, după o nouă descoperire a cercetătorilor
  • Cercetătorii au dezvoltat o nouă metodă RMN
  • Rezonanța magnetică face celulele canceroase luminoase și mai ușor de detectat
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum